zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

FNV Drechtsteden: 'Sociale Dienst moet weer sociaal worden'

28 juni 2013

DRECHTSTEDEN - FNV Lokaal Drechtsteden, ook wel FNV 078, vindt dat de winst van de Sociale Dienst terug moet naar de mensen die het nodig hebben. Alleen zo kan de dienst weer sociaal worden, meent de vakbond.

Om deze uitspraak kracht bij te zetten, heeft de FNV een brief geschreven aan de Drechtraadleden en het Drechtbestuur. Daarin doet de bond een voorstel voor een amendement. Dit amendement houdt in dat het overschot naar de minima en naar de begeleiding voor werk gaat.

Eerder gaf de SP al aan dat de winst van de Sociale Dienst niet zomaar uitgegeven dient te worden, maar dat de mensen die gebruikmaken van de SDD voorrang moeten krijgen.

Deel dit bericht met je vrienden!