donderdag 22 oktober 2020

Alles over Dordrecht

'Bewoner veroorzaakte explosie waarschijnlijk zelf'

26 juni 2013

DORDRECHT - Het onderzoek naar de ontploffing die op dinsdag rond 14:00 uur plaatsvond in de Johan Willem Frisostraat heeft uitgewezen dat er geen sprake was van een technisch mankement. De gasexplosie is waarschijnlijk bedoeld of onbedoeld ontstaan door een handeling van de bewoner.

De 31-jarige bewoner liep bij de ontploffing zware brandwonden op en werd meteen opgevangen door omwonenden. Zij koelden zijn wonden met water, waarna hij met spoed door een ambulance naar het brandwondencentrum in Rotterdam werd gebracht. Zijn toestand is zorgwekkend.

Onbewoonbaar
De woning van het slachtoffer liep grote schade op en werd dezelfde middag nog afgebroken. De aangrenzende woning, waar ten tijde van de ontploffing niemand thuis was, liep ook forse schade op en is onbewoonbaar verklaard. De politie stelt een strafrechtelijk onderzoek in.

Foto's: Pieter van den Berg

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!