Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zwemtocht in havens trok veel belangstelling'
26jun 2013

Zwemtocht in havens trok veel belangstelling

DORDRECHT - Zaterdag 22 juni heeft voor de eerste maal de “4 Havens Swim Dordrecht” plaatsgevonden in het oude centrum van Dordrecht.

Deze "4 Havens Swim” is een zwemwedstrijd die werd gehouden in de havens van Dordrecht. De start en finish waren bij het Dok van Straatman aan de Kuipershaven, de oudste scheepslift van Nederland.

Het programma startte om 10.30 uur en bestond uit 16 wedstrijdonderdelen, die toegankelijk waren voor KNZB leden met een startnummer.

De afstanden variëerden van 250 meter voor de jongste zwemmers tot een 3 kilometer lange tocht aan het einde van de dag voor de senioren en jeugdzwemmers bij de dames en heren.

Afhankelijk van het programmaonderdeel werd er gezwommen in de Kuipershaven en Nieuwe Haven te Dordrecht.

Tijdens de 3 kilometer lange afsluitende tocht passeerden de zwemmers ook de Oude Maas, de Voorstraathaven, de Wijnhaven en het Groothoofd, om zo weer bij het Dok van Straatman te finishen. Hiermee is direct de naam van het evenement verklaard.

Ook recreanten werden in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan dit unieke open water zwemevenement.

Vanaf 13.30 uur was er de start van een drietal prestatietochten van 250, 500 of 1000 meter. Deelname stond open voor zwemmers met minimaal zwemdiploma A en B. Zwemmers onder de 9 jaar moesten begeleid worden door een volwassene.

De organisatie verwelkomde zwemmers uit geheel Nederland.

Het was een vereiste dat de waterkwaliteit voldeed aan de normen voor zwemwater. Hiervoor was een keuringsopdracht verstrekt.

Tot slot was ook de watertemperatuur van groot belang. Deze moest minimaal 16 graden Celsius zijn. Indien het water niet aan de gestelde eisen had voldaan, dan had de organisatie zich genoodzaakt gezien het evenement af te gelasten.

Foto's: Fokko van der Straaten.



Deel dit bericht met je vrienden!