woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Verzekerd van 24 uur zorg bij Rivas Zorggroep

20 juni 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Op ieder moment van de dag, zeven dagen per week kan iedereen voor de juiste zorg bij Rivas terecht. Daarmee zijn de inwoners van Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht verzekerd van professionele zorg; overdag, ’s avonds en ’s nachts. Rivas maakt het verschil met kleinschalige en mensgerichte zorg. Zorg die persoonlijk en vertrouwd is.

Voor Rivas begint gezondheidszorg al thuis. ‘We helpen iedereen zo lang mogelijk gezond, veilig en zelfstandig thuis te wonen. Inwoners kunnen bij Rivas voor zowel huishoudelijke hulp als persoonlijke verzorging en verpleging terecht.’, zegt Astrid van Rekom, teamleider bij Rivas. ‘Zo kan iedereen bij één zorgverlener alle juiste zorg in huis regelen’, vult haar collega Pauline Streefkerk haar aan. ‘Als het nodig is, kunnen we ook zorghulpmiddelen en personenalarmering regelen.’

24 uur
De zorg van Rivas gaat ook tijdens de nacht door. ‘Er zijn veel mogelijkheden’, verduidelijkt Pauline. Vaak begint het met de geplande controlemomenten ’s nachts. ‘Dan komen we één of enkele keren per nacht langs. We helpen cliënten bijvoorbeeld met naar het toilet gaan of dienen medicijnen toe.’ Het is ook mogelijk dat medewerkers een aantal uren per nacht aanwezig zijn. ‘Zo regelen we de zorg voor iemand die doorlopend zorg nodig heeft of ondersteunen we mensen die zorgen voor iemand in de laatste levensfase.’

Vertrouwde zorg
Rivas is een grote organisatie, maar de zorg is kleinschalig. ‘We werken in kleine teams met vaste medewerkers’, zegt Astrid. ‘Op die manier kunnen onze cliënten rekenen op persoonlijke en vertrouwde zorg.’ Cliënten praten mee over hoe de zorg wordt geregeld. ‘We houden zoveel mogelijk rekening met de wensen: mensgerichte zorg noemen we dat.’

Rivas hecht niet alleen belang aan welke zorg de cliënten krijgen, maar ook op de manier waarop zij die krijgen. Hartelijkheid, warmte en aandacht nemen daarbij een belangrijke plaats in.

Lees meer over:

gezondheid zorg zelfstandig
Deel dit bericht met je vrienden!