Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veelschrijver blijft brieven sturen ondanks dreigende boete'
19jun 2013

Veelschrijver blijft brieven sturen ondanks dreigende boete

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht sommeert de heer M. Karasahin/een inwoner van Dordrecht een dwangsom van €75.300 te betalen, omdat hij de gemeente blijft bestoken met brieven, faxen en e-mails. De rechtbank Rotterdam heeft in maart bepaald dat Karasahin maximaal tien brieven, faxen of mails per maand aan de gemeente mag sturen, met een dwangsom van €300 per overtreding. In de maand mei heeft hij dit aantal met 251 overschreden. Omdat Karasahin ook in juni is doorgegaan met de brieventerreur, krijgt hij binnenkort een tweede sommatie, waarmee de maximale dwangsom van €100.000 wordt bereikt

Kosten
De veelschrijver heeft zelf een aantal keren verklaard dat hij de gemeente wil zieken en op kosten jagen. Dat laatste lukt: aan de beantwoording van alle Wob (Wet openbaarheid bestuur)-verzoeken, klachten en bezwaarschriften besteedt de gemeente ongeveer €400.000 per jaar. Om aan deze situatie een einde te maken, spande Dordrecht in maart een kort geding aan, wegens misbruik van recht. De rechtbank stelde de gemeente in het gelijk en beperkte het aantal brieven, met een dwangsom als stok achter de deur. Deze dwangsom lijkt Karasahin echter niet af te schrikken. Het hoger beroep over deze zaak loopt nog.

Verplichting
In de maand mei diende Karasahin over tientallen verleende vergunningen klachten, bezwaren en Wob-verzoeken in. Omdat hij deze zowel naar drie verschillende faxnummers als naar het postadres van de gemeente stuurt, telt de gemeente deze op. De gemeente moet de aanvragen, klachten en bezwaarschriften ondanks het vonnis wel allemaal in behandeling nemen.Deel dit bericht met je vrienden!