Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrecht.net van start'
19jun 2013

Sliedrecht.net van start

DRECHTSTEDEN - De lokale website Sliedrecht.net wordt nieuw leven ingeblazen. Hans Huisman van het Papendrechtse internetbedrijf Bezichtig.nu heeft de site onlangs overgenomen van Sliedrechter Martin Korevaar.

Hans Huisman is sinds 1999 actief met Papendrecht.net. Door de jaren heen kwamen daar de vijf andere .net-sites over de regio bij. Sliedrecht.net is voor Hans het laatste puzzelstukje dat de Drechtsteden compleet maakt.
 
Martin Korevaar was reeds in 1995 gestart met Sliedrecht.net. In die tijd had zelfs de gemeente Sliedrecht nog geen eigen website. Martin vertelt met nostalgie: ”Zodra ik via m’n pieper te horen kreeg dat er een brand of ongeval in Sliedrecht was, sprintte ik naar m’n auto om foto’s te maken voor de website.” 
 
“Al snel had ik een leuke samenwerking met hoofdredacteur Leo van Teeffelen van Het Kompas en met fotograaf Richard van Hoek. Het was voor mij een pure hobby, waar ik al snel zo’n 3 dagen per week tijd in stopte”.
 
In 1998 werd de Stichting Drechtweb opgericht, waar Sliedrecht.net, Papendrecht.net, Ambacht.net, s-gravendeel.net en Dordt.nl bij aangesloten waren. Het doel was om de digitale steden met elkaar te verbinden en van elkaar te leren. Daar leerden Martin en Hans elkaar kennen en een goede samenwerking was geboren. 
 
Inmiddels heeft Hans alle digitale Drechtsteden onder zijn beheer. “Het is een behoorlijke klus om de zes websites dagelijks actueel te houden. Maar deze sites zijn een mooi visitekaartje en netwerkmiddel voor m’n bedrijf. Ik zie het ook als een stukje maatschappelijk ondernemen, waarbij je wat terug kunt doen voor de samenleving.”
 
Bekijk de nieuwe website op www.sliedrecht.net.
 
Foto: Hans Huisman (l) werkt al jaren samen met Martin Korevaar


Deel dit bericht met je vrienden!