donderdag 21 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Agressieve arrestant breekt middenhandsbeentje agente

17 juni 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Een agente van de politie van de eenheid Rotterdam is op 16 juni gewond geraakt bij het insluiten van een arrestant in een politiebureau in Dordrecht. De verdachte, een 41-jarige man uit Den Haag, was kort daarvoor naar het bureau overgebracht.

Daar werd hij agressief en ging hij het gevecht met meerdere agenten aan. Dat wist hij uiteraard niet te winnen, maar in de worsteling raakte de man wel de hand van een agente, die daarbij een middenhandsbeentje brak. Haar hand zit in het gips en ze kan zeker een week niet werken.

De Hagenaar werd aangehouden nadat een getuige had gezien dat hij op de A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht afwisselend 70 en 200 km per uur reed. De man werd aan de kant gezet, maar wilde niet blazen, waarop werd hij naar het politiebureau meegenomen. Ook daar kwam het niet tot een ademanalyse, doordat de verdachte op geen enkele manier wilde meewerken en verzet pleegde. Hij is in verzekering gesteld.

Deel dit bericht met je vrienden!