woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Toch twintig voetbalclubs in Jupiler League

5 juni 2013

DORDRECHT - De Jupiler League, waarin FC Dordrecht afgelopen seizoen als negende eindigde, start het seizoen 2013/2014 toch met twintig clubs.

Na de toetreding van FC Omniworld (nu Almere City) in 2005 bestond de eerste divisie van het Nederlandse profvoetbal al uit twintig ploegen. In 2010 ging Haarlem echter failliet, later volgden RBC Roosendaal, AGOVV en SC Veendam.

Na druk overleg tussen alle betrokkenen, was het idee om in het komende seizoen vier nieuwe clubs toe te laten. De kampioenen van de topklasse zaterdag en zondag, respectievelijk Katwijk en Achilles '29 hadden wel oren naar promotie naar de Jupiler League. Daarnaast zouden Jong Ajax en Jong FC Twente toetreden.

De voorwaarde dat Katwijk niet op zondag hoefde te voetballen, werd afgewezen. Daarop besloot de club alsnog af te zien van promotie. Nu is er besloten om Jong PSV ook toegang te verlenen tot de laagste profdivisie.

FC Dordrecht zal dus toch negentien tegenstanders treffen in het nieuwe voetbalseizoen 2013/2014. De nieuwe competitieopzet brengt allerlei voorwaarden en nieuwe spelregels met zich mee. Deze zijn te lezen op www.knvb.nl

Deel dit bericht met je vrienden!