woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Voetballen met profs op benefiettoernooi

31 mei 2013

DORDRECHT - Doelpunten scoren voor het goede doel! Dat is de bedoeling op donderdag 6 juni 2013. Stichting Vrienden van De Hoop organiseert een benefietvoetbaltoernooi bij Sportclub O.M.C. in Dordrecht. Een sportieve avond voor collega’s of vrienden en cliënten van De Hoop.

Oud-spelers van FC Dordrecht en oud-profs die zich in het verleden als profvoetballer hebben bewezen, spelen belangeloos mee. De opbrengst van het toernooi komt ten goede aan het Inloophuis van De Hoop, de Voedselbank, Kledingbank en de Huisraadbank.

Er wordt niet alleen gevoetbald maar ook geveild voor het goede doel. Tijdens de veiling kan er geboden worden op unieke items zoals voetbalkaartjes, gesigneerde voetballen en voetbalshirts. Het geld dat deze avond oplevert, is meer dan welkom. Het inloophuis, de voedsel-, kleding- en huisraadbank zijn hard nodig en helpen mensen met een laag inkomen, met of zonder dak boven hun hoofd, in hun dagelijks bestaan.
 
Inloophuis
In het Inloophuis van De Hoop in Dordrecht kunnen verslaafde en dakloze mensen terecht voor een luisterend oor, een kop koffie, een maaltijd en een moment van rust. Vrijwilligers zetten zich in door er te zijn voor hen en te laten zien dat mensen om hen geven. Bezoekers worden gemotiveerd voor een behandeling bij De Hoop, om zo uit hun oude leven stappen. Het Inloophuis is een plek waar mensen op een laagdrempelige manier naar binnen kunnen lopen voor informatie en advies. Meer informatie is te vinden op www.dehoop.org
 
Voedselbank, Kledingbank en Huisraadbank
Drie prachtige initiatieven voor mensen met een laag inkomen, op het terrein van De Hoop. De Voedselbank krijgt een distributiecentrum bij De Hoop, waar cliënten de voedselpakketten inpakken. De Voedselbank helpt  mensen onder de armoedegrens aan broodnodige voedselpakketten én helpt cliënten van De Hoop aan werk(ervaring). Bij de Kledingbank en Huisraadbank kunnen kleding en meubilair gratis worden opgehaald. Zo kunnen mensen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen toch aan leuke kleding komen of hun huis of kamer inrichten.
 
Stichting Vrienden van De Hoop werft fondsen voor Stichting De Hoop. Een groot aantal activiteiten van De Hoop wordt namelijk niet door subsidies bekostigd. Met steun van Stichting Vrienden van De Hoop kunnen belangrijke werkzaamheden zoals preventie, pastorale zorg en kinderopvang toch doorgaan.

Het programma is te vinden op: http://www.dordrecht.net/agenda/2013-06-06-2782-benefietvoetbaltoernooi.html

Deel dit bericht met je vrienden!