Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'MediClowns is het goede doel van Wantijpop 2013'
30mei 2013

MediClowns is het goede doel van Wantijpop 2013

DORDRECHT - Wantijpop was op zoek naar hét goede doel van 2013 en uit de voorrondes op Facebook waren drie finalisten en één wildcardwinnaar gekomen. Zij maakten kans maken op een plekje op het festival om zichzelf in de kijker te spelen en geld in te zamelen.

Tijdens de finale op 29 mei 2013 hebben zij de plannen voor het festival gepresenteerd aan de jury. Stichting MediClowns is hier tot winnaar verkozen en is op 15 juni terug te vinden op Wantijpop 2013!

Stichting MediClowns is een organisatie die verder gaat waar andere ziekenhuisclowns stoppen. Zij bezoeken volwassen mensen tijdens hun dagen van ziekte of oude dag.

Het concept voor hun optreden in ziekenhuizen en verpleeghuizen draagt de naam "Humanitarian clowning". Wanneer iemand te horen krijgt ziek te zijn en behandeling nodig is, heeft dat een enorme impact.

Het spreekt voor zich dat binnen het ziekenhuis iedereen zich voor de volle 100% inzet om het de patiënt zo comfortabel mogelijk te maken. De Stichting MediClowns weet inmiddels uit ervaring dat humor, aandacht en ontspanning hierbij echter wel goed kunnen helpen.

In samenwerking met de organisatie van Wantijpop gaat Stichting MediClowns haar plan uitwerken om het festival zo goed mogelijk als platform te gebruiken. Wat de plannen precies zijn blijft nog even een verrassing tot 15 juni, maar Stichting MediClowns zal tijdens Wantijpop 2013 prominent aanwezig zijn.

Zie ook:
Wantijpop bijna klaar met zoektocht naar goed doel (vr, 24 mei 2013)
Wantijpop op zoek naar hét goede doel van 2013 (vr, 26 apr 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!