Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Honderden vrouwen in beweging voor
28mei 2013

Honderden vrouwen in beweging voor "Stichting De Hoop"

DORDRECHT - Ruim driehonderd dames die langs de Linge lopen. Het is bijna zover:  a.s. zaterdag 1 juni, vindt de tweede editie van ‘Vrouwen lopen voor vrouwen’ plaats in de mooie omgeving van Leerdam. Er zijn nu al meer dan 300 enthousiaste deelneemsters! Samen gaan zij op sportieve wijze het goede doel ondersteunen. Deze vrouwen gaan wandelen voor vrouwen in nood. www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.
 
‘Vrouwen lopen voor vrouwen’ is een sponsorwandeltocht waarvan de opbrengst gaat naar de opvang van kwetsbare vrouwen én hun kinderen bij stichting De Hoop. Vrouwen kunnen zich nog aanmelden via de website www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl
Op zaterdag 1 juni kunnen er twee afstanden gelopen worden: tien of twintig kilometer. Na het wandelen wacht er een prachtig programma op de deelnemende dames. Er kan genoten worden van een welverdiende high tea. Ook zijn er bijzondere bijdragen van Anne Westerduin (theoloog en manager Uitgeversgroep Jongbloed)  en de zangers Gerald en Nelinda Troost. En… geen enkele vrouw vertrekt zonder een goedgevulde goodie bag!
 
Kwetsbare vrouwen
De opbrengst van de wandeltocht komt ten goede aan de opvang van kwetsbare vrouwen én hun kinderen bij Stichting De Hoop. De Hoop vangt onder andere in Dordrecht vrouwen op die, bijvoorbeeld door verslaving, in hun thuissituatie zijn vastgelopen. Vrouwen kunnen hun kinderen mee laten opvangen, zodat moeder en kind niet van elkaar gescheiden worden. Bij De Hoop kunnen zij onder deskundige begeleiding bouwen aan hun herstel. Voor de opvang van deze kinderen en voor een aantal opvangplekken wordt geen subsidie verkregen. Het geld dat Vrouwen lopen voor vrouwen opbrengt, is dus van harte welkom!

Locatie
Beide wandeltochten beginnen en eindigen bij hotel & restaurant De Schildkamp in Asperen. Het programma na het wandelen vindt daar ook plaats. Het adres is Leerdamseweg 44, 4147 BM Asperen.Deel dit bericht met je vrienden!