vrijdag 3 december 2021

Alles over Dordrecht

Drie nieuwe spelers voor Dordrecht Lions

28 mei 2013

DORDRECHT - De Dordrecht Lions hebben voor het nieuwe ijshockeyseizoen drie nieuwe spelers weten te strikken. Het gaat om een ervaren eredivisiespeler, een international en een speler met ervaring in NCAA Division 1. De nieuwe Lions luisteren naar de namen Don Nichols, Joy Turpijn en Dan Koudys.

Don Nichols is een offensieve verdediger die van een fysiek spel houdt maar ook de nodige offensieve kansen kan creëren. In 1999 speelde Don voor het eerst in Nederland bij de Tilburg Trappers waarna hij ook voor Heerenveen en Den Haag uitkwam. Vorig jaar was Don goed voor bijna een punt per wedstrijd bij de Tilburg Trappers.

Tijdens zijn carrière heeft Don een aantal titels op zijn naam kunnen schrijven in de Nederlandse eredivisie; 3x Landskampioen, 3x Bekerkampioen en 3x tot beste verdediger uitgeroepen in de Nederlandse eredivisie. "Wij verheugen ons op de komst van Don, zijn berg ervaring en speelwijze zullen een cruciale rol hebben binnen het team", aldus de Lions. Don zal met nummer 44 gaan spelen.

Joy Turpijn geldt al jaren als talent in Nederland. Hij is een veelzijdige speler die zowel offensieve als defensief zijn mannetje staat. Door zijn snelheid en doorzettingsvermogen is Joy op beide kanten van het ijs een aanwinst. Op jonge leeftijd mocht hij als eerst de eredivisie proeven in Den Haag waarna hij later de kans kreeg in Zoetermeer en Amsterdam. Het afgelopen paar jaar gold hij als één van de dragende spelers binnen het Amsterdamse eredivisieteam. Ook heeft Joy de nationale jeugdteams doorlopen om vervolgens opgenomen te worden in het nationale herenteam. Lions: "We hopen dat Joy zich nog verder kan ontplooien binnen onze organisatie". Joy zal met nummer 19 gaan spelen.

Dan Koudys is voor het Nederlands ijshockey een nieuw gezicht. Hij is betrouwbare verdediger met sterke leiderschapseigenschappen. Dan heeft zijn college hockey carrière doorlopen bij Bentley University in Waltham MA, ook bekend als the Falcons. In deze sterke competitie was hij goed voor bijna een halve punt per wedstrijd. "Dan wordt gehaald om zijn verdedigende kwaliteiten en leiderschap op het ijs. We hopen dat Dan zijn avontuur in Dordrecht een onvergetelijk maakt", laat 'Lions' weten. Dan zal met nummer 13 gaan spelen.


Deel dit bericht met je vrienden!