Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Stichting Generatio breidt aanbod cursussen uit'
28mei 2013

Stichting Generatio breidt aanbod cursussen uit

DORDRECHT - Stichting Generatio breidt haar aanbod uit. Reden hiervoor is de groeiende vraag die de stichting signaleert op het gebied van toerusting aangaande de thema’s huwelijk, gezin en (geloofs)opvoeding. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen heeft Generatio in april van dit jaar een groep nieuwe vrijwilligers getraind. 

“Het afgelopen jaar waren we veel in het land te vinden met spreekbeurten, voorlichtingen, trainingen, cursussen en evenementen”, aldus Rob Hondsmerk, oprichter en directeur van Stichting Generatio. “In de praktijk van ons werk zien we dat niet voor alle generaties goede, Bijbelse toerusting te verkrijgen is. Om ook aan de behoeften van deze specifieke groepen tegemoet te komen, hebben we besloten ons aanbod uit te breiden.”
 
In maart van dit jaar organiseerde Generatio, in samenwerking met BUtogether, een evenement voor jonge ouders. Hondsmerk: “De JongeGezinnenDag blijft in ons aanbod. De reacties waren overweldigend. Ook het vervolg dat we aanbieden middels een speciaal ontwikkelde gezinsmap, wordt positief ontvangen. In 2014 volgen daarom twee JongeGezinnenDagen. Maar ook voor andere doelgroepen wordt het aanbod uitgebreid. Zo bieden we op 5 oktober een dag aan voor gescheiden ouders en in het voorjaar van 2014 een dag voor grootouders. Ook het thema ‘Social media, de andere opvoeder?’ hebben we aan ons aanbod toegevoegd. We krijgen veel aanvragen van ouders en grootouders over dit thema. Mede daarom hebben we onze eerste gedrukte nieuwsbrief – welke na de zomervakantie verschijnt – aan dit thema gewijd.” 
 
Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen heeft Generatio een groep vrijwilligers getraind in het geven van spreekbeurten, voorlichtingen, trainingen en cursussen. “Vrijwel alle vrijwilligers hebben al ervaring op het gebied van spreken over de thema’s die Generatio aanbiedt. We hebben dus nog meer kennis, kunde en ervaring aan ons team toe kunnen voegen. Daar zijn we dankbaar voor.”
 
Stichting Generatio gelooft dat Gods principes over huwelijk, gezin en opvoeding aansprekend, praktisch en relevant zijn voor iedereen. Generatio helpt, traint en coacht bij het ontdekken en in de praktijk brengen van deze principes in het dagelijks leven. Door middel van Family Builders en No Apologies bijvoorbeeld. Zo verbindt zij generaties met elkaar én met God. Het volledige aanbod van Generatio is te vinden op www.generatio.nu
 
 
 


Deel dit bericht met je vrienden!