Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Groot hotel in centrum van Dordrecht trekt meer toeristen'
27mei 2013

Groot hotel in centrum van Dordrecht trekt meer toeristen

DORDRECHT - Als Dordrecht grote groepen buitenlandse toeristen wil aantrekken dan moet de binnenstad een hotel met minstens 120 bedden hebben. Dat is de overtuiging van Coby van Dongen, de directeur van De Jong Intra Vakanties uit Ridderkerk. Van Dongen sprak op de bijeenkomst van de DOV over de vraag hoe de Drechtsteden hun aantrekkelijkheid voor toeristen kunnen vergroten.

Groepen buitenlandse toeristen hebben wel interesse in Dordrecht maar willen dan ook in het centrum overnachten en op dat punt schiet de stad tekort, aldus Van Dongen. De grote hotels aan de westzijde van Dordrecht richten zich hoofdzakelijk op zakelijke gasten. En de hotels in de stad zijn niet geschikt voor groepen. Villa Augustus heeft met 37 kamers de meeste ruimte maar dat is voor touroperators veel te weinig, aldus Van Dongen. Naast hotels kunnen riviercruise schepen het tekort aan accommodatie in Dordrecht beperken.
 
Volgens Van Dongen moeten stadsbestuur en ondernemers in Dordrecht zich sterk maken voor het binnenhalen van groepen toeristen uit de opkomende economieën zoals China, Brazilië; Rusland en India maar ook uit landen als Japan. Deze toeristen komen al vaak naar Kinderdijk en de kunst is om hen te verleiden om ook Dordrecht aan te doen. Promotie voor dit werk zou volgens haar samen met Rotterdam moeten gebeuren. 
 
Net als VVV-directeur Erik Zindel die ook tot de ondernemers sprak, vertelde Coby van Dongen dat de meeste buitenlandse bezoekers van Dordrecht en de Drechtsteden uit België en Duitsland komen. Vooral onder senioren is deze regio in trek. Volgens Zindel stijgt het toerisme in Dordrecht nog steeds: ,,We zitten nu op 70.000 per jaar en ook de belangstelling voor de website stijgt flink.’’


Deel dit bericht met je vrienden!