zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

Groen Links bezorgd over thuiszorg

27 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Fractievoorzitter van Groen Links in Dordrecht Mary Ruisch heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de situatie in de thuiszorg in Dordrecht. Aanleiding vormt het aangekondigde ontslag van 800 thuishulpen bij zorgorganisatie Sensire in de Achterhoek. Mary Ruisch wil van B&W weten of er in de Dordtse regio ook ontslagen dreigen te vallen.
 
De Achterhoekse organisatie voelt zich genoodzaakt tot het aanzeggen van ontslag om financiële problemen te voorkomen. Zolang er geen duidelijkheid is over de rijksbezuinigingen, ondernemen gemeenten niets. Contracten worden niet verlengd en instellingen weten niet waar ze aan toe zijn.
 
Volgens de fractie van Groen Links is de ondergrens voor het verlenen van thuiszorg inmiddels ruimschoots bereikt. Mary Ruisch spreekt dan ook haar verontrustheid uit over de gevolgen van nog meer bezuinigen in de Dordtse regio. Zij wil van de gemeente weten welke stappen worden ondernomen om thuiszorg te garanderen voor mensen die dat nodig hebben.
 

Lees meer over:

zorg toekomst GroenLinks
Deel dit bericht met je vrienden!