donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Scholen maken kennis met de haven

24 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - De gemeente Dordrecht vindt het belangrijk dat inwoners van Dordrecht en de regio Drechtsteden bekend raken met de haven. Met het wel en wee in de haven maar ook met de mogelijkheden van werkgelegenheid en carrièrekansen. Om dat te bereiken wordt een Haven Educatie Programma opgesteld.
 
Voor 1000 leerlingen in het primair- en voortgezet onderwijs in Dordrecht en de Drechtsteden wordt een programma opgesteld. De leerlingen krijgen gastlessen en een excursie in de havens aangeboden en bezoeken ook enkele haven gerelateerde bedrijven.
 
Deze campagne is bedoeld om scholen bekend te maken met havenexcursies als middel, om de haven te beleven en om kennis op te doen en over te dragen. Voor 2013 worden 1000 excursies gratis aangeboden door de betrokken partijen. Het is de bedoeling dat daarna de scholen op eigen kracht deze kennismaking voort zetten.
 
Werkgelegenheid
De beste kans op werk in de Drechtsteden ligt in de maritieme maakindustrie. De vraag naar technisch opgeleide werknemers wordt steeds groter.”Daarom is het enorm belangrijk jongeren nu kennis te laten maken met techniek. Zodat zij ook kiezen voor een technische opleiding”, aldus wethouder Van de Burgt. De heer Muller, voorzitter van Werkgevers Drechtsteden: “we hebben keihard mensen nodig in de maritieme maakindustrie.

Bedrijven moeten hun deuren open stellen en laten zien wat de mogelijkheden zijn.” Wethouder Mos haakte in op de vorige sprekers en benadrukt: “we moeten af  van het imago dat werken in de techniek vies en vuil werk is. Ook de ouders moeten daarvan overtuigd worden. Niet voor niets stellen wij onze havens open.”

De heer De Bruijn, directeur Havenbedrijf Rotterdam: “75% van de havenwerkers komt uit de omgeving. Ook in de technische sector en in de haven zijn de kansen op een goed betaalde baan groot. De tweede Maasvlakte is onlangs geopend en daar liggen veel kansen. Deze excursies zijn een goed begin.”
 
Dit programma wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen de gemeente Dordrecht, het Havenbedrijf, Werkgevers Drechtsteden en EIC-Mainport. Vandaag hebben deze partijen de overeenkomst ondertekend bij MTU-Benelux.

Kinderen van basisschool De Twee Wieken uit Zwijndrecht waren bij de ondertekening aanwezig en gingen als eerste op excursie in de haven.

Lees meer over:

haven educatie excursies
Deel dit bericht met je vrienden!