Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Stichting Ontmoeting start proefproject met Leger des Heils'
24mei 2013

Stichting Ontmoeting start proefproject met Leger des Heils

In Dordtse kerken wordt zondag gecollecteerd voor de stichting Ontmoeting, die al 25 jaar bestaat en voor de eerste in Dordrecht actief wordt.

DORDRECHT -   De stichting Ontmoeting heeft vanuit Rotterdam eerst grondig bekeken, hoe in Dordrecht de bestaande hulpverlening kan worden versterkt. Hieruit is een proef gerold. Daarover wordt het volgende persbericht uitgegeven. Vanuit de Dordtse politiek is via twitter de fractie ChristenUnie/SGP de eerste om deze proef toe te juichen.

Persbericht:

Onlangs zijn Stichting Ontmoeting en het Leger des Heils Zuidwest Nederland, voor de periode van 1 jaar, gestart met een pilotproject in Dordrecht. In dit pilotproject nemen tien cliënten van het Leger des Heils deel aan de sociale netwerken van Ontmoeting, Ontmoetingnetwerken. In deze Ontmoetingnetwerken helpen vrijwilligers cliënten bij het zelfstandig opbouwen van hun eigen netwerk.

Uit onderzoek blijkt dat de maatschappelijke participatie van dak- en thuislozen door de inzet van Ontmoetingnetwerken betere kansen heeft. Vrijwilligers helpen de cliënten van het Leger des Heils het geleerde in de praktijk te brengen en ondersteunen hen in moeilijke situaties. Samen werken ze er aan om sociale contacten op te bouwen en uit te breiden.

De samenwerking levert een uniek en innovatief concept, doordat beide organisaties hun krachten bundelen. Martin van der Elst, regiomanager Stichting Ontmoeting: “Het Leger des Heils heeft veel locale ervaring als het gaat om dak- en thuislozen. Wij kunnen hier, met onze Ontmoetingnetwerken en de expertise die we daarmee opgebouwd hebben, mooi bij aansluiten. Op deze manier vullen we elkaar aan en dat werkt versterkend.” Projectleider van deze pilot is Herman Weessies.

Stichting Ontmoeting biedt al 25 jaar, vanuit christelijke naastenliefde, professionele hulp aan dak- en thuislozen. In 2009 is Ontmoeting begonnen met Ontmoetingnetwerken. Het concept bleek een succes. Naast Rotterdam, Epe/Harderwijk en Hummelo ontstaan er nu ook Ontmoetingnetwerken in Dordrecht.

Het Leger des Heils Zuidwest Nederland is er voor de kwetsbare medemens aan de onderkant van de samenleving. Het Leger des Heils biedt onder andere zorg aan dak- en thuislozen, mensen met psychische en/of verslavingsproblemen en gezinnen met problemen.

(binnen de kerken die landelijk behoren tot de PKN in Dordrecht wordt zondag gecollecteerd voor het werk van Ontmoeting),Deel dit bericht met je vrienden!