zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Tien uit tien voor schaker Joop de Jong bij de Willige Dame

22 mei 2013

DORDRECHT - In poffertjessalon Visser heeft Joop de Jong bij schaakclub de Willige Dame een nieuw, uniek record gevestigd: Hij scoorde tien uit tien één ronde voor het slot van de competitie. Joop de Jong komt al twintig jaar in de externe competitie voor de tweede schaakclub in Dordrecht uit, maar wist nog niet kampioen te worden. Hij geeft zijn eerste titel extra glans door 10 uit 10. Johan Went moest het tiende punt aan hem afstaan.

De vereniging gaat eind mei met zomerreces, net zoals in juni thuisbasis Visser. Op woensdag 17 juli is er vanaf half één een lunchschaaktoernooi. De nieuwe competitie begint in september. Voorzitter Cor Paans geeft daarover graag informatie. Afgelopen seizoen werd team 1 derde in de hoogste provinciale competitie. Team 2 handhaafde zich in de tweede klasse. De club heeft ook nog een gezellig viertal in de buitencompetitie spelen.

Jaap Mol werd tot nu toe tien keer clubkampioen. Naomi Snikkers staat nog in de boeken als eerste en enige vrouw, die clubkampioen werd. Nieuwe kansen, nieuwe prijzen, nieuwe gezelligheid is een parool van de club, die zich het liefst als schaaksociëteit laat zien.

Meer schaaknieuws bij Tom van Bokhoven op www.tomsschaakboeken.nl

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!