Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe sculptuur in Burgemeester Beelaertspark'
22mei 2013

Nieuwe sculptuur in Burgemeester Beelaertspark

DORDRECHT - Op initiatief van de vereniging van huiseigenaren van het Burgemeester Beelaertspark wordt donderdag 23 mei een nieuwe sculptuur geplaatst, precies daar waar het vorig jaar ontvreemde bronzen beeld van Ad Arma stond. Het twee meter hoge beeld van de Dordtse kunstenaar Marijke Renia heeft de titel 'Möte'.

De vereniging van huiseigenaren van het Burgemeester Beelaertspark zocht een passend doel voor het resterende geld na het opheffen van deze vereniging. Zij kozen voor een kunstwerk van Marijke Renia als vervanging van de gestolen sculptuur.

De mannen- en vrouwenfiguur van Möte, Zweeds voor 'Ontmoeting', zijn gemaakt uit één stuk Zweeds graniet en de sokkels zijn van labrador graniet uit Noorwegen. Het beeld refereert aan het belang van de onderlinge contacten in een samenleving. Renia maakte het beeld eerder in kleine afmetingen.

In samenwerking met Stadsbeheer en het Dordrechts Museum zal het werk op 23 mei zijn definitieve plek krijgen in het Burgemeester Beelaertspark ter hoogte van de Eikenlaan. 

Zie ook:
Bronzen beeld gestolen uit het Burgemeester Beelaertspark (di, 22 mei 2012)


Deel dit bericht met je vrienden!