zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Delegatie Curacao op bezoek in Drechtsteden

22 mei 2013

DRECHTSTEDEN - Op dinsdag 21 mei bracht een delegatie uit Curacao een bezoek aan de Drechtsteden. De Dordtse burgemeester drs. A.A.M. Brok ontving onder anderen de minister van Planning, Bestuur en Dienstverlening, ir. E. van der Horst.

De ontvangst vond plaats aan de Noordendijk in Dordrecht, omdat de speciale belangstelling van de delegatie uit Curacao uitging naar het Service Centrum Drechtsteden (SCD). De gasten uit Curacao verbleven van 14.00 tot 16.00 uur bij het SCD.

Aanleiding
Twee jaar geleden is in Curaçao een Shared Service Oganisatie (SSO) opgezet, die de gehele Curaçaose overheid moet bedienen. Helaas is delaatste twee jaren nog te weinig voortgang geboekt. Curaçao wil de SSO daarom een doorstart geven. Voordat hieraan begonnen wordt, zoekt mennaar best practices en ervaringen elders. In dat kader wordt een  werkbezoek aan Nederland afgelegd.

Naast de Drechtsteden staan het Platform Shared Services, Rijkswaterstaat, het Directoraat-Generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk, de Bestuursacademie en Stadsgewest Haaglanden.

Delen van ervaringen
De delegatie uit Curacao bestaat, naast minister Van der Horst, uit mevrouw MsC L. Tielen-Martis, Interim Directeur van het SSO, mevrouw  D. Koorndijk, medewerker HR&OO en mevrouw M. Recca, junior auditor,  Behalve door burgemeester Brok werd de delegatie bij de Drechtsteden uitvoerig geïnformeerd door de heren J.P. Tanis, regioportefeuillehouder Personeel en Organisatie, drs. M.J.A. van Bijnen MBA, Drechtstedensecretaris en J.A.J. Hijzelendoorn, directeur Servicecentrum Drechtsteden.

Naast het delen van ervaringen, stond een inleiding over de samenwerking in de Drechtsteden en de organisatie van de gemeenschappelijke regeling op het programma. En natuurlijk werden de gasten rondgeleid over de afdelingen van het Servicecentrum Drechtsteden.

Lees meer over:

drechtsteden curacao brok scd
Deel dit bericht met je vrienden!