Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Stichting ORAS bedwingt op 6 juni met een eigen team de Alpe d’Hues'
21mei 2013

Stichting ORAS bedwingt op 6 juni met een eigen team de Alpe d’Hues

DORDRECHT - De Stichting ORAS (Oncological Research Albert Schweitzer) – die zich inzet voor onderzoek naar kanker in de regio Dordrecht – doet op 6 juni met een eigen team mee aan het evenement Alpe d’HuZes. Dit is de beklimming van de Franse berg Alpe d’Huez, om geld op te halen voor kankerbestrijding. Het ORAS Team telt acht wielrenners en heeft al 25.000 euro bijeen.

Stichting ORAS spant zich in voor kankeronderzoek door arts-onderzoekers van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Hans Tieman (tweede van links op de foto) uit Hendrik-Ido-Ambacht was sinds 2010 de drijvende kracht achter de fondsenwerving voor ORAS. Helaas overleed hij op 5 mei jl. zelf aan kanker.

Zijn zoon, andere familieleden en vrienden waren toen al druk doende met de voorbereidingen op de bergrit. “Mijn vader zou dit geweldig hebben gevonden”, zei Marc Tieman op zaterdag 18 mei tijdens een trainingsrondje langs de locaties van het Albert Schweitzer ziekenhuis. “Jammer genoeg kan hij het niet meer meemaken, maar wij gaan door waar hij moest stoppen.”

Weliswaar vloeit het geld van Alpe D’HuZes niet naar ORAS, maar naar de landelijke pot van de KWF/Kankerbestrijding. Tieman: “Toen bij ons dit idee ontstond, was het te kort dag om zelf iets op poten te zetten voor ORAS. Daarom fietsen we nu voor KWF. Het doel is net zo goed: de strijd tegen kanker. Volgend jaar willen we graag een evenement speciaal voor ORAS organiseren.”

Internist-hematoloog Mark-David Levin van het Albert Schweitzer ziekenhuis overhandigde bij het ziekenhuis in Zwijndrecht de ORAS-vlag aan het team, om deze mee de berg op te nemen. Levin is trots op wat zijn patiënt Tieman sr. heeft bereikt. “Hij was voor mij veel meer dan een patiënt, hij werd een drijvende kracht achter onze stichting, hij was onze netwerker en coach. Ik had nooit verwacht dat we in amper drie jaar drie onderzoekers fulltime met ORAS-geld aan het werk zouden hebben in de strijd tegen kanker.”

Doneren aan het team kan via http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl, zoek op term ‘ORAS’.Deel dit bericht met je vrienden!