Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuw deel in de serie 'Verhalen van Dordrecht''
17mei 2013

Nieuw deel in de serie 'Verhalen van Dordrecht'

DORDRECHT - De stichtingen Historisch Platform Dordrecht en Illustre Dordracum hebben besloten om de serie "Verhalen van Dordrecht" voort te zetten.

Tot dusver waren er 25 deeltjes in deze serie uitgekomen. Op vrijdag 24 mei a.s. zal no. 26, het eerste deeltje onder de nieuwe uitgevers, verschijnen.

Het is getiteld "Dordrecht, de Poort van Holland" en is geschreven door Herman van Duinen en Cees Esseboom. Het handelt over de vele stadspoorten die Dordrecht ooit heeft gekend.

Vanaf de dertiende eeuw werd de stad beschermd door talrijke land- en waterpoorten. Nu, in de 21e eeuw, zijn daar nog maar twee poorten van over: de Groothoofdspoort en de Catrijnepoort.  

In dit boekje beschrijven de auteurs de Dordtse poorten: de ontstaansgeschiedenis, het doel dat zij dienden en de teloorgang.  Dit fraai geïllustreerde deeltje is gedrukt door Drukkerij R.A.D. te Dordrecht.
 
Vanaf 24 mei a.s. ligt ‘Dordrecht, de Poort van Holland’ in de winkel. Voor de prijs van € 3,75 krijgt u opnieuw een mooi verhaal uit de rijke geschiedenis van onze stad.
 
Ook de deeltjes 1 tot en met 25 in deze serie zijn nog steeds verkrijgbaar. Zie voor de verkooppunten onze website  www.deverhalenvandordrecht.nl.
 
 

 Deel dit bericht met je vrienden!