Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mensen met beperking doen mee aan pilot met tablet'
13mei 2013

Mensen met beperking doen mee aan pilot met tablet

DRECHTSTEDEN - De Gemiva-SVG Groep onderzoekt op welke manier cliënten met een beperking baat hebben bij een tabletcomputer. Daarvoor organiseert deze organisatie een pilot, waarbij ruim 70 cliënten een half jaar een tablet kunnen lenen. Op woensdag 15 mei krijgen de eerste cliënten en hun begeleiders een tablet in handen.

Dat gebeurt tijdens korte instructiebijeenkomsten in zalen van Frame Offices in Leiden. Het is meteen de aftrap van de pilot. Cliënten, medewerkers en verwanten gaan hierbij samen aan de slag om de beste toepassingen en werkwijze te kiezen.
 
Ervaring opdoen
De Gemiva-SVG Groep leent aan cliënten tablets uit voor een half jaar. In die periode kunnen ze onderzoeken of het gebruik van een tablet waardevol voor hen is. Hun bevindingen koppelen ze terug aan de werkgroep Tablets voor Cliënten. Cliënten en begeleiders kunnen ervaring opdoen met een tablet van hun voorkeur: een iPad, Galaxy Tab of Surface.
 
Geen onderscheid
Het maakt niet uit wat voor handicap iemand heeft, het vermoeden is dat iedereen er baat bij kan hebben. Of iemand bijvoorbeeld een lichamelijke beperking heeft of een ernstige verstandelijke handicap. Misschien kan hij of zij met familie of begeleiders skypen of het internet op gaan of een stimulans krijgen via bewegende beelden en kleuren.
 
Tweede uitleenronde
Er is erg veel belangstelling bij cliënten voor het lenen van een tablet. Daarom zullen de tablets na de eerste periode opnieuw worden uitgeleend. De mensen die tijdens de eerste ronde een tablet hebben gehad, kunnen dan met goede argumenten besluiten of ze zelf een tablet gaan aanschaffen. De Gemiva-SVG Groep wil van de uitleenronden leren hoe het gebruik van tablets het leven van cliënten kan verrijken.
 
Gemiva-SVG Groep
Gemiva-SVG Groep ondersteunt in de provincie Zuid-Holland bijna vierduizend mensen met een handicap. Dit gebeurt bij mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in onze locaties. Het doel is ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, waarbij zij zelf of met ondersteuning keuzes maken voor hun eigen levensomstandigheden en hun persoonlijke toekomst. Meer informatie vindt u op www.gemiva-svg.nl.


Deel dit bericht met je vrienden!