zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Het negende Grote Stadsdebat Dordrecht gaat woensdag 5 juni over geld

13 mei 2013

DORDRECHT – Het achtste Grote Stadsdebat ging in de Buitenwacht over armoede. Het negende stadsdebat gaat over geld! 

Het negende Grote Stadsdebat staat op woensdagavond  5 juni vanaf zeven uur in  het teken van geld. In het Dordrechts Museum wordt dan vooruit gelopen op het finaledebat over geld in de vergadering van de gemeenteraad van Dordrecht op van 16 en 17 juli 2013.

Het parool lijkt te zijn: Bezuinigen moet, want het zijn nu eenmaal kommervolle tijden. Maar laten we dan vooral bezuinigen bij ‘die ander’, of in ieder geval op die plekken waar we zelf de pijn niet al te hard voelen.  Dat blijkt althans nu, want in Dordrecht mochten we van het stadsbestuur 'met z’n allen' een beetje meedenken via de website www.bezuinigingskeuzes.nl en wat blijkt: de solidariteit is ver te zoeken, want waar ‘snijden’ wij Dordtenaren als het dan toch echt moet? 

In onze partnersteden en in integratieprojecten voor minderheden. Tweederde van de invullers van de website vindt ook dat de Stadswinkel wel wat meer digitaal en zonder contant geld kan doen. We hebben er ook geen moeite mee om gratis openbaar vervoer tijdens de Kerstmarkt weg te strepen en ook kan de gemeente, als het aan de meeste burgers ligt, beter maar geen geld meer in topsport stoppen. De organisatie achter het Grote Stadsdebat vindt dat je de keuzes van ruim 4.000 plaatsgenoten serieus moet nemen.

Een conclusie is op voorhand een debat waard:  Hebben de deelnemende Dordtenaren toch niet vooral gekozen voor een ‘ver van mijn bed-show’. Bij het bezuinigen? Over dit onderwerp gaat op woensdag 5 juni Stadsdebat op de vertrouwde plek in het Dordrechts Museum. Iedereen is van harte welkom om vanaf zeven uur mee te praten of om te komen kijken en luisteren. Uiteraard zijn er na afloop in het museum weer de bekende wandelgangen, waar iedereen met iedereen kan napraten.

Het debat wordt gepresenteerd door Thijs Blom van RTV Rijnmond en journalist Kees Thies (o.a. dagelijks columnist bij AD De Dordtenaar). Gastheer op woensdag 5 juni is RTV Dordrecht-hoofdredacteur Maurice Laparlière.  Het onafhankelijke Grote Stadsdebat werd in 2011 gelanceerd om in de stad over belangrijke onderwerpen een publiek debat los te maken.

Mensen uit de wereld van de Dordtse media dragen het in samenwerking met een aantal partners. Het Dordrechts Museum en restaurant Art en Dining stellen in het centrum de ruimte ter beschikking. Daarnaast trekt het Grote Stadsdebat soms de wijken in. Zo staat de tiende aflevering al in de agenda voor woensdag 18 september in de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg in Sterrenburg

Lees meer over:

geld Grote Stadsdebat 5 juni
Deel dit bericht met je vrienden!