Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Probleem rond parkeren van fietsen restaurantzijde van het nieuwe Energiehuis Dordrecht'
07mei 2013

Probleem rond parkeren van fietsen restaurantzijde van het nieuwe Energiehuis Dordrecht

DORDRECHT -  Net als voor de deur van het Dordrechts Museum lijkt het nieuwe Energiehuis een fietsenprobleem te hebben. Volgens medewerkers is er een stalling in de buurt, maar die is niet beschikbaar. Voor de zijde van het café/restaurant zijn allemaal biljetten opgehangen met het verzoek daar niet te parkeren met de fiets, maar om de hoek.

Bij het Dordrechts Museum werden fietsen tegen het hekwerk gezet. Hierdoor worden de trottoirs aan de museum zijde onbruikbaar soms voor voetgangers, want er staan ook auto's geparkeerd. Anderen werden gemaand om de fiets beslist niet in de tuin te zetten.

Al eerder bleek na de eerste herinrichting van het Achterom te weinig plek te zijn voor fietsers op het trottoir.

In de binnenstad zijn wel twee gratis fietsenstallingen. Dat geldt niet voor het Energiehuis nog. Een werknemer zegt zijn fiets dan ook noodgedwongen voor de deur te moeten zetten.

Aan de buitenkant geven letters de entree aan. Nergens staat bijvoorbeeld aangegeven dat poppodium Bibelot binnen zit. In de omgeving van de oude vestiging van Bibelot, aan de Wijnstraat, zijn soms nog bordjes te zien, die verwijzen naar de oude locatie Bonifatiuskerk (Wijnstraat). Enkele bordjes zijn wel weggehaald, maar de anderen zijn mogelijk vergeten.

Het probleem van verwijsborden werd deze week ook aangekaart door Kees Thies in AD De Dordtenaar, dat zeker mensen van buiten Dordrecht zich spoorzoeker voelen.

Zes culturele instellingen gaan zich vestigen in de oude gemeentelijke elektriciteitscentrale aan de Noordendijk:

Stichting ToBe verhuist de muziekschool, de Popcentrale, de afdelingen Dans & Theater, de afdeling Kunst & Design en alle educatie- en kantoorfaciliteiten;
Schouwburg Kunstmin opent er een middenzaal, een moderne, de zogenaamde vlakke vloerzaal “Machine 3″ met 300 stoelen;
Muziektheater Hollands Diep krijgt er kantoor- en repetitiefaciliteiten en zal voorstellingen geven in Machine 3;
Bibelot krijgt de mogelijkheid uit te groeien tot een regionaal popcentrum met een grote zaal met een capaciteit van 800 en een kleine zaal van 300 bezoekers;
De Kunstkerk programmeert haar concerten in de muziekzaal Ketel 1 van ToBe.

 Deel dit bericht met je vrienden!