dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

DFC presenteert voetval - en Dordrecht historie in nieuw jubileumboek

6 mei 2013

DORDRECHT - DFC, de oudste club op het eiland van Dordrecht, bestaat in augustus 2013 precies 130 jaar. Daarom komt er een geactualiseerde uitgave uit van het jubileumbnoek. Vijf jaar geleden was voor DFC 125 jaar al veel belangstelling. Met name archivaris Arie Heijstek deed veel onderzoek en is daarmee doorgegaan.

Meer over het komende boek van de DFC website: arie.heijstek

Op 16 augustus 2013 bestaat DFC 130 jaar. Op die dag verschijnt het boek “DFC 130 jaar”, een supplement op het DFC 1883-2008 jubileumboek, in een oplage van 750 stuks.    Het boek bestaat uit 128 pagina’s, gebonden met stevige omslag in A4 formaat. Het omslag ontwerp is evenals in 2008 van de Dordtse kunstenaar Bouke Ylstra, helaas overleden in 2009.

De inhoud bestaat uit nooit eerder gepubliceerde DFC foto’s en verhalen vanaf 1883 tot 2008.De periode 2008-2013 wordt eveneens volop belicht met verslagen, beelden en personen over de jongste DFC geschiedenis.

Speciaal in dit boek zijn o.a. alle foto’s van DFC beschermheren/vrouw, voorzitters, ere-leden, trainers en internationals. Tevens worden alle DFC elftalfoto’s seizoen 2012-2013, van het eerste tot en met de kabouters,  met alle namen/gegevens in dit boek opgenomen!Waarom dit boek? Het DFC archief bestaat op dit moment uit bijna 55000 foto’s/bestanden vanaf 1883. Om te wachten op het volgende jubileum in 2033 is geen optie. Ik doe het nu!

Echter….een boek uitgeven, samenstellen, verkopen is een peperdure onderneming. Daarom heb ik U, DFCers, oud-DFCers , sympathisanten of geïnteresseerden, heel hard nodig om dit boek tot een succes te maken!Ik stel U daarom middels deze brief reeds nu in staat een exemplaar van het boek ( of meerdere!) te reserveren.

Na 1 mei 2013 geldt voor het boek de winkelprijs € 35,00 en……..de oplage is beperkt!DFC en ik rekenen massaal op Uw medewerking om ook dit boek tot een succes te maken.

Arie Heijstek
Archivaris der DFC

Lees meer over:

dfc arie heijstek
Deel dit bericht met je vrienden!