zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

WEK protesteert fel tegen extra 19 miljoen euro voor geldverslindend Transitieplan Drechtsteden

6 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - WEK Dordrecht stelt: 'De Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden blijkt financieel niet ‘in control’.

"De kosten van ICT zijn sinds de start fors toegenomen. De investeringen zijn van de oorspronkelijk geraamde 15,9 miljoen euro gestegen naar 25,7 miljoen euro bij de uiteindelijke oplevering. Dit is veroorzaakt door de hogere aantallen werkplekken, accounts en applicaties die gemigreerd moesten worden". Aldus de Fractie WEK.
 
Zij gaan verder met: "Het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden wil daar bovenop nu nog eens 19 miljoen euro extra aan ICT uitgeven. Voor de gemeente Dordrecht zou dat neerkomen op een bedrag van 11,5 miljoen euro. De fractie WEK protesteert hier fel tegen en zij heeft hierover heden schriftelijke vragen aan het College gesteld".
 
“Er zijn wel andere zaken in de Dordtse samenleving waar we als gemeente geld aan zouden kunnen uitgeven”, aldus Kensenhuis en Witsen Elias-Kool.
 
De motie van de PvdA, waarin gevraagd wordt om een onafhankelijk onderzoek, komt volgens WEK te vroeg. Het College van Dordrecht moet nu eerst de gelegenheid krijgen om de schriftelijke vragen van WEK te beantwoorden. Wellicht is een (zeer kostbaar) onafhankelijk onderzoek daarna niet meer nodig. WEK heeft al eerder aangegeven dat zij de GRD te groot, te log en te duur vindt.
Deel dit bericht met je vrienden!