Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ',,Situatie rond giftreinen langs Dordrecht (Zwijndrecht) ontoelaatbaar
06mei 2013

,,Situatie rond giftreinen langs Dordrecht (Zwijndrecht) ontoelaatbaar"

Up date:

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Volgens Cees den Bakker - voorzitter RTV Dordrecht - is de beveiliging rond treinverkeer op het eiland van Dordrecht niet optimaal, aldus een twitterbericht:

volgens een goede vriend van mij is de beveiliging om vastlopende assen te herkennen bij Dordrecht weggehaald.

mij niet bekend, maar dit incident bevestigd eens te meer de reden van onze lobby voor aanpak onveiligheid spoor.

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT  -   Wethouder Piet Sleeking van Dordrecht noemt de situatie rond het vervoer van gevaarlijke stoffen ontoelaatbaar in een twitterbericht. In de media komt de positie van Dordrecht steeds meer in beeld na de ramp dit weekeinde met de giftrein in Belgie.  Ook Zwijndrecht wordt genoemd.

Het pleidooi voor een apart spoor krijgt steeds meer kracht, zo blijkt uit berichtgeving. Na de opening van vandaag het AD volgen andere nieuwsmedia.

In het verleden mocht er door de risico's over het spoor op het eiland ook soms minder worden gebouwd. Zo woedde er een discussie rond het pand, waarin nu onder andere Ad De Dordtenaar zit.

Ook in Belgie zijn Dordrecht en Zwijndrecht nieuws

,,Bestuurders van de Zuid-Hollandse gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht pleiten nu voor een apart spoor voor treinen met gevaarlijke vracht en willen hierover in gesprek met de Tweede Kamer en de provincie. Treinen rijden nu nog over het reguliere spoor, dat in enkele gemeenten dwars door de bebouwde kom loopt.

"De ramp in België is een triest bewijs dat het hier ook mis kan gaan", zegt Jasper Mos, wethouder Verkeer in Dordrecht. "Als het in Dordrecht was gebeurd, was het aantal doden nog vele malen groter geweest."

Mos ijvert voor een aparte "giftreinroute", een ondertunneling of het gebruik van de Betuwelijn door treinen met chemische lading.

(eerder uitgezonden nieuws) De website IDORDT belicht vandaag hoe ernstig de ramp zou zijn geweest met de gevaarlijke goederentrein, als die niet in Belgie, maar in Dordrecht zou zijn geknald. Op de website is een tekening te zien, die een omvang laat zien van het rampgebied. De wethouder van Dordrecht, Jasper Mos, verscheen al op 4 mei in het NOS-journaal. Zijn toelichting op de gevaren voor Dordrecht werd door Mary Ruisch, fractievoorzitter GroenLinks omschreven als een goed optreden.

De giftrein was immers over het eiland van Dordt gereden vanaf rangeerterrein KIJFHOEK. De gemeente probeert al langer zicht te krijgen op het gevaarlijke stoffen vervoer.

Inmiddels heeft volgens IDORDT radio 1 ook al belangstelling getoond voor de vertaling naar de situatie in Dordrecht van een ramp met de giftrein.

http://idordt.nl/doden-en-gewonden-na-giftrein-ongeval-dordrecht/

Zie ook:
Bezorgdheid over gevaarlijk spoor over eiland van Dordrecht minstens zestig jaar oud (ma, 6 mei 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!