zaterdag 28 november 2020

Alles over Dordrecht

Twee burgemeesters op bezoek bij Resto VanHarte

2 mei 2013

DORDRECHT - Tijdens de viering van Koningsdag was er hoog bezoek bij Resto VanHarte Dordrecht: twee burgemeesters schoven spontaan aan. De ene was de burgemeester van Dordrecht zelf, Arno Brok. De ander was Nomveliso Nyukwana, burgemeester van de Dordtse partnerstad Emalahleni in Zuid-Afrika.

De laatste week van april tot begin mei was de burgemeester van Emahlahleni, waar Dordrecht Zuid-Afrika ondervalt, samen met enkele andere mensen van de gemeente in Dordrecht Nederland. Het bezoek stond in het teken staan van economisch beleid.

De stedenband Dordrecht Nederland - Dordrecht Zuid-Afrika heeft 1 mei de delegatie vergezeld naar het Bedrijvencentra ZHZ waar Piet Hoek een presentatie heeft gegeven over de voordelen voor ondernemers van een bedrijfsverzamelgebouw en microfinanciering.
 
Vervolgens is er een bezoek afgelegd bij de Wijkkranten waar de Zuid-Afrikaanse delegatie gehoord heeft hoe wijkbewoners deze krant tot stand brengen.
 
De dag werd feestelijk afgesloten bij wijkrestaurant Resto VanHarte in Crabbehof, waar burgemeester Brok een spontaan bezoek aan bracht. De delegatie was erg onder de indruk van Resto VanHarte hoe zij van sociale betekenis zijn in de wijk, en nemen dan ook vele ideeën en tips mee terug naar Dordrecht Zuid-Afrika.
 
Economische ontwikkeling
De stedenband zet zelf ook dit jaar in op economische ontwikkeling. In Dordrecht Zuid-Afrika is meer dan 80 procent van de zwarte bevolking werkloos. Toch lopen er potentiele ondernemers rond met plannen voor kleine bedrijfjes of projecten. De stedenband wil in 2013 een start maken om deze ondernemers op weg te helpen door hen bijvoorbeeld in contact te brengen met Dordtse ondernemers hier. Daarvoor zijn op dit moment twee vrijwilligers vanuit Nederland in Dordrecht Zuid-Afrika om te onderzoeken waar kansen, mogelijkheden en risico’s liggen op het gebied van ondernemerschap en als stedenband het meest reëel is om bij aan te aanhaken ter ondersteuning.


(Foto: Tirza Monster)
 

Lees meer over:

burgemeester brok nyukwama
Deel dit bericht met je vrienden!