woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Stedenband vergezelt delegatie uit Dordrecht Zuid-Afrika

29 april 2013

DORDRECHT - Stedenband vergezelt delegatie uit Dordrecht Zuid-Afrika. Van 27 april tot 5 mei is de burgemeester van Emahlahleni, waar Dordrecht Zuid-Afrika ondervalt, samen met haar wethouder Economische Zaken en 2 ambtenaren in Dordrecht. Naast een druk programma vanuit de gemeente Dordrecht, zal de delegatie op 1 mei op pad gaan met het bestuur van de Stedenband. 

Het gehele bezoek staat in het teken van Local Economic Development. Dit programma in Dordrecht Zuid-Afrika houdt zich bezig met acquisitie van nieuwe bedrijven, ondersteuning van startende ondernemers en het versterken van de huidige bedrijvigheid. Op dit moment zij zijn bezig met een herziene strategie. In Dordrecht zullen zij kennis en inspiratie opdoen van allerlei voorbeelden op economisch vlak.
 
De Stedenband heeft op 1 mei een bezoek gepland bij het Bedrijvencentrum Dordrecht over microfinanciering en de Wijkkranten. ’s Avonds zal de groep gaan eten bij Resto VanHarte in Crabbehof, waar de delegatie tevens meer informatie ontvangt over deze organisatie.
 
In Dordrecht Zuid-Afrika is meer dan 80 procent van de zwarte bevolking werkloos. Toch lopen er potentiele ondernemers rond met plannen voor kleine bedrijfjes of projecten. De Stedenband wil in 2013 een start maken om deze ondernemers op weg te helpen door hen bijvoorbeeld in contact te brengen met Dordtse ondernemers hier.
 
Heeft u interesse om deze dag erbij te zijn of wilt u meer informatie over het bezoek vanuit Dordrecht Zuid-Afrika, neem dan contact op via info@dordrecht-dordrecht.nl. Meer informatie over de Stedenband, zie www.dordrecht-dordrecht.nl.  
 
 
 
Deel dit bericht met je vrienden!