woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

D66 Dordrecht pleit voor legale wietteelt zoals in Zwijndrecht

26 april 2013

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - D66 Dordrecht vindt dat in de nieuwe periode van de gemeenteraad, 2014 - 2018, legale wietteelt  mogelijk moet zijn. Een bericht van D66:

In februari van dit jaar berichtten wij voorstander te zijn van gereguleerde wietteelt. Weg met de hypocrisie! In de bespreking  was er binnen de commissie koudwatervrees om dit nu ook echt in praktijk te gaan brengen. "Het mag niet van Opstelten en in Dordrecht is er toch nog niet echt een probleem met drugs(!?)"

Toch zal het veel voordelen met zich meebrengen: het voorkomt illegaliteit, criminaliteit, verhoogt de veiligheid (geen brandgevaar in woningen of andere panden) en toezicht controle op een beter product.

Het laatste nieuwtje is dat inmiddels ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam voorstander is van deze lijn. Eerder waren er al initiatieven in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en zelfs dichter bij huis in Zwijndrecht.

De nieuwe raadsperiode vanaf 2014 is wat ons betreft een mooi moment om de daad bij het woord te voegen en criminelen niet alleen bij de voordeur maar ook bij de achterdeur van coffeeshops weg te houden.

 

 

Lees meer over:

d66 wietteelt
Deel dit bericht met je vrienden!