vrijdag 18 juni 2021

Alles over Dordrecht

Burgemeester, wethouders en raadsleden bij bijzondere bijeenkomsten

26 april 2013

DORDRECHT - Lydia Zwart bespeelt maandagavond vanaf zeven uur de beiaard van de Grote Kerk in Oranjestijl. Dat gebeurt voor de troonswisselingsdienst.

Haar vader stadsbeiaardier Boudewijn Zwart vaart dinsdag over het IJ om te spelen met een drijvend carrillion voor het Kongspaar. Zaterdagavond 4 mei speelt hij orgel in de Singelkerk tijdens de Christelijke herdenking vanaf zeven uur. Het college van b. en w. zal de twee bijeenkomst bijwonen:

De burgemeester heeft de raadsleden gevraagd om aanwezig te zijn op bijeenkomsten in de stad op 29 april, 30 april en 4 en 5 mei.

In het Stadhuis van Dordrecht kan op 30 april ook via TV alles worden gevolgd van de plechtigheden in Amsterdam.

Enkele berichten van de gemeente site:

Op maandagavond 29 is burgemeester A.A.M. Brok met enkele wethouders aanwezig bij de gebedsdienst die wordt gehouden naar aanleiding van de troonwisseling. De gebedsdienst vindt plaats in de Grote Kerk en start om 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur wordt er een concert gegeven op het carillon van de kerk.

Zaterdag 4 mei: Dodenherdenking en herdenkingsconcert
Op zaterdag 4 mei is burgemeester A.A.M. Brok met enkele wethouders aanwezig bij de Christelijke herdenkingsbijeenkomst in de Singelkerk, hoek Dubbeldamseweg-noord en de Singel. De bijeenkomst begint om 18.45 uur. Aansluitend is er een stille tocht en een kranslegging bij het oorlogsmonument op het Sumatraplein om 20.00 uur.

Zondag 5 mei : herdenkingsplechtigheid De Essenhof
Op zondag 5 mei is burgemeester A.A.M. Brok met enkele wethouders aanwezig bij de herdenkingsplechtigheid op de begraafplaats De Essenhof. Tijdens de plechtigheid worden de militairen herdacht, die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Dordtenaren, die tijdens de politionele acties in het voormalig Nederlands-Indië omgekomen zijn. Vervolgens vindt zowel bij het oorlogsmonument als bij het Indiëmonument een kranslegging plaats. De herdenking begint om 10.30 uur.

Lees meer over:

burgemeester wethouders brok
Deel dit bericht met je vrienden!