woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Inzamelwagens krijgen energie van groen gas

26 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zeven inzamelwagens van afvalverwerker HVC gaan binnenkort rijden op groen gas. Deze brandstof wordt gemaakt uit verschillende soorten biomassa. De Dordtse locatie van HVC krijgt zelf de beschikking over een tankstation voor groen gas van Orangegas.

Na een aanbestedingstraject is gekozen voor Orangegas als leverancier van groen gas. ‘Groot pluspunt van Orangegas is dat zij flexibel zijn’, aldus projectleider Nico Groen. ‘We starten in Dordrecht met zeven inzamelvoertuigen die gaan rijden op groen gas. Dat aantal wordt in de loop van de tijd uitgebreid naar 28 wagens. We starten dus met de afname van een beperkt volume gas, maar Orangegas kan de levering opvoeren naarmate de vraag naar groen gas groter wordt.’
 
Biomassa
Groen gas wordt gemaakt door verschillende soorten biomassa, zoals mest, reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie en rioolslib, te vergisten. Orangegas koopt haar 'groene gas' uitsluitend in Nederland in. Omdat groen gas biologisch wordt opgewekt is het een zeer duurzame energiebron. Naar verwachting wordt het tankstation bij en voor HVC over ongeveer twee maanden in gebruik genomen.

Lees meer over:

HVC biomassa oranjegas
Deel dit bericht met je vrienden!