donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Leerlingen brengen Da Vinci’s Duurzame Droom tot leven

26 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Een moestuin op het dak van de Duurzaamheidsfabriek. Schoenen, vloeren en trappen die stroom opleveren of duurzame containerwoningen. Het is een greep uit de duurzame producten die de zeventig MBO-leerlingen van het Da Vinci College bedacht hebben.

Op donderdag 17 april presenteerden zij in een slotbijeenkomst hun meest creatieve ideeën aan een kritische vakjury bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Da Vinci’s Duurzame Droom is een nieuw samenwerkingsverband tussen het Da Vinci College en Weizigt. Doel is studenten te interesseren voor duurzaamheid. De duurzame sector groeit sterk en er ontstaan steeds meer banen in dit vakgebied. De studenten kregen naast inspirerende lezingen en excursies ook de opdracht mee een duurzaam product te ontwikkelen.

Prijswinnende app
Een jury bestaande uit Louise Bergenhenegouwen (directeur Duurzaamheidscentrum Weizigt), Rob de Vrind (duurzaamheidscoördinator) en Rob de Saint Aulaire (sectormanager Da Vinci College) kozen uiteindelijk een speciale app tot het meest inventieve en duurzame product. De app geeft leerlingen de mogelijkheid in te checken op school, roosterwijzigingen te bekijken op de smartphone en zich ziek te melden. Deze app zou alle schoolpasjes vervangen en er zo voor zorgen dat er bijna 10.000 plastic pasjes minder gemaakt hoeven te worden en veel papier bespaard wordt. Bovendien is de app volgens de leerlingen minder fraudegevoelig. Met een pasje kan de ene leerling voor de andere inchecken, een telefoon geef je niet zomaar aan een klasgenoot mee, aldus de leerlingen.
 
Diner
De studenten hebben samenwerking gezocht met leerlingen van de ICT-opleiding en de app ook echt gemaakt. De trotse winnaars mogen binnenkort van een geheel verzorgd diner bij Villa Augustus in Dordrecht gaan genieten.
Deel dit bericht met je vrienden!