dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Zuid-Afrikaanse burgemeester Nyukwana op bezoek in Dordt

Zuid-Afrikaanse burgemeester Nyukwana op bezoek in Dordt

26 april 2013

DORDRECHT - Van zaterdag 27 april tot en met zaterdag 4 mei brengt burgemeester Nomveliso Nyukwana van de Dordtse partnerstad Emalahleni in Zuid-Afrika een bezoek aan Dordrecht. De burgemeester en haar gezelschap zullen aanwezig zijn bij verschillende activiteiten rondom Koninginnedag en de dodenherdenking op 4 mei. Het betreft een eerste bezoek van Mw. Nyukwana aan Dordrecht dat in het teken staat van de economische ontwikkeling van Emalahleni.

Het huidige bezoek is de eerste activiteit in het kader van een landelijk kennisuitwisselingsproject. Emalahleni wil tijdens dit bezoek kennis maken met de inhoud en opzet van het Dordtse economische beleid. Ook willen zij voorbeelden bestuderen van de instrumenten die wij  daarin toepassen.

Later dit jaar volgen nog twee activiteiten die uit bezoeken aan Emalahleni bestaan. Tijdens deze bezoeken zullen ambtelijke experts een studie maken van de economische situatie in Emalahleni en trainingen verzorgen op het gebied van het opzetten van een economische strategie en het implementeren daarvan.

Tijdens het bezoek staat Nederland in het teken van Koninginnedag en diverse herdenkingsplechtigheden. De burgemeester van Emalahleni zal burgemeester Brok vergezellen bij de activiteiten.

Dit bezoek wordt financieel mogelijk gemaakt door het Local Government Capacity Programma 2012-2016 van VNG International, gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Achtergrond
Emalahleni heeft voor het tijdvak 2010-2015 een economische strategie opgesteld. Omdat deze strategie in de praktijk niet werkt heeft Emalahleni aan Dordrecht gevraagd om te helpen bij het opnieuw formuleren van een wel werkbare economische strategie. Dit is belangrijk omdat Emalahleni een werkloosheidspercentage kent van 80%

Het gezelschap uit Emalahleni bestaat verder uit :
- Mw. Primrose Twala –wethouder economische zaken
- Dhr. Nkululu Mntuyedwa – hoofd economische zaken
- Mw. Bathandandwa Mciteka - ambtenaar economische zaken.

Deel dit bericht met je vrienden!