dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

RTV Dordrecht op zoek naar een nieuwe directeur/hoofdredacteur

RTV Dordrecht op zoek naar een nieuwe directeur/hoofdredacteur

25 april 2013

DORDRECHT - Maurice Laparlière heeft zijn collega's op 24 april meegedeeld vanaf 1 juni drie dagen in Hilversum aan de slag te gaan bij een landelijke omroep als hoofdredacteur radio. Het bestuur van RTV Dordrecht moet daarom op zoek naar een nieuwe directeur/hoofdredacteur.

Hij schreef zijn personeel:

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om een stap terug te doen bij onze omroep.
Per 1 juni a.s. zal ik de functie van directeur-hoofdredacteur, met de bijbehorende dagelijkse verantwoordelijkheid, niet langer vervullen.

Per die datum start ik voor drie dagen per week als hoofdredacteur radio bij de Boeddhistische Omroep Stichting. De BOS zendt een wekelijks beschouwend, documentair programma uit op Radio-5. Mijn taak zal daar zijn het format een stevige make-over te geven. Ik verwacht dat deze baan zich ook werkelijk beperkt tot drie dagen en ruimte laat voor RTV Dordrecht. Dit is in ieder geval sterk de inzet mijnerzijds geweest tijdens de gesprekken in Hilversum.

Twee dagen per week zou ik graag op programmatisch (zowel nieuws als achtergrond) en commercieel gebied actief blijven voor RTV Dordrecht. Ik vermoed dat het bestuur en ik daar wel uit komen, maar formeel moet dat nog beklonken worden.

Ik besef dat deze ontwikkeling waarschijnlijk als een verrassing komt. Het valt me dan ook niet licht dit te melden. Er is de afgelopen twaalf maanden keihard gewerkt en ik heb de omroep in zijn nieuwe hoedanigheid zien groeien. RTV Dordrecht staat er nog. We zijn op de goede weg. We tellen mee. En dat is een verdienste van ons allemaal waar we trots op mogen zijn.

Tot zover Maurice Laparlière.

Hij trad voor de zomer van 2012 in een moeilijke periode van RTV Dordrecht aan, toen twee stichtingen de zendmachtiging voor vijf jaar wilden binnen halen. Ook moest hij bruggen slaan, nadat een eerder reorganisatieplan was gesneuveld bij het oude bestuur, daarvoor 70.000 euro had gekregen van de gemeente. Met informateur en oud-wethouder Nico Maas wist hij toch een nieuwe weg te vinden en staat de verhuizing van de omroep naar het Leerpark in de steigers.


 

Lees meer over:

rtv dordrecht hoofdredacteur
Deel dit bericht met je vrienden!