woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Beter Voor Dordt: 'Vondelingenluik is tegen Kinderrechten'

25 april 2013

DORDRECHT - Beter Voor Dordt heeft laten weten dat zij tegen het 'vondelingenluik' in het zogeheten Babyhuis zijn. Het te vondeling leggen van een kind is strafbaar en dat moet zo blijven, meent de partij.

"Eén van de redenen daarvoor is dat er, in het belang van de baby, direct opsporingsonderzoek naar de ouders gedaan kan worden. Ieder mens, dus ook kind, heeft het recht te weten wie zijn ouders zijn. Als je de strafbaarheid opheft is er veel minder kans dat een kindje weet wie zijn biologische ouders zijn, omdat het OM dan niet meer onderzoekt", aldus de partij.

En verder: "Het recht om te weten van wie je afstamt staat in het Internationale Verdrag van de Rechten van het Kind. Een kind kan grote psychologisch problemen krijgen wanneer hij/zij niets weet over z'n afstamming, met betrekking tot hechting, maar ook met betrekking tot het niet weten of je
biologische ouders ziekten hebben die jij ook zou kunnen hebben of krijgen, en die je bijvoorbeeld zou kunnen voorkomen of pre-behandelen.

Daarnaast meldt de partij dat in Duitsland het 'verzorgd en veilig achterlaten van een kind' niet strafbaar is. De partij haalt een onderzoek aan waarin niet een oorzakelijk verband tussen het beschikbaar stellen van een veilige plek vor baby's en het terugdringen van babydoding of -sterfte is gevonden.

Tot slot is BVD niet tegen 'de rest' van het Babyhuis: "Verder heeft BVD geen uitgesproken mening over de rest van het Babyhuis; het gezinshuis waar
gezinshuisouders kinderen gaan opvoeden, waarvan de ouders niet meer voor het kind kunnen zorgen.Dit is namelijk geen nieuw concept en BVD vindt dat je er al die andere pleegouders en/of gezinshuisouders enorm tekort mee doet, als je net doet alsof het Babyhuis een nieuwe uitvinding is."

Deel dit bericht met je vrienden!