dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Parkeren afrekenen met je mobiele telefoon

Parkeren afrekenen met je mobiele telefoon

25 april 2013

DORDRECHT - Met de introductie van mobiel parkeren door Park-line en Parkmobile heeft Dordrecht het ‘eerlijk parkeren’ omarmd. Zoeken naar voldoende muntgeld, van tevoren bedenken hoeveel parkeertijd je nodig hebt of net te laat terug zijn bij de auto en een parkeerboete aantreffen: voor de bewoners en bezoekers van meer dan 60 Nederlandse steden is dit verleden tijd. Zij parkeren met hun mobiele telefoon en mogelijk de gratis app.

Vanaf 1 mei bieden mobiele parkeerproviders Park-line en Parkmobile hun diensten ook aan in Dordrecht. Met de introductie van de twee aanbieders kan men profiteren van het gemak van mobiel parkeren.

Hoe werkt mobiel parkeren?
Gebruikers van mobiel parkeren starten en stoppen hun parkeeracties eenvoudig via de mobiele telefoon. Mobiel parkeren kan middels bellen, sms’en of smartphone App. Bij aankomst belt of sms’t de parkeerder met Park-line of Parkmobile en geeft daarbij het zonenummer van de parkeermeter door.

Naast bellen of sms’en is het ook mogelijk om te parkeren via de gratis app voor Android, Windows, iPhone en BlackBerry smartphones. Bij terugkomst stopt de automobilist op dezelfde wijze eenvoudig de parkeeractie. Desgewenst worden periodieke sms-berichten gestuurd ter herinnering aan lopende parkeeracties. Aan het eind van de maand worden de werkelijk geparkeerde kosten via automatische incasso of creditcard geïncasseerd.

Achteraf betaald parkeren oorzaak groei mobiel parkeren
In het centrum van grote steden is mobiel parkeren nu al de meest gebruikte betaalmethode. Volgens Allard Hansma, Marketing Manager Parkmobile, zit het succes in de eerlijke afrekenmethode en het gemak van mobiel parkeren, in tegenstelling tot de ouderwetse en klantonvriendelijke parkeerautomaat: “Met mobiel parkeren stopt de bestuurder pas aan het einde van de parkeeractie de parkeertijd, hierdoor betaalt men alleen voor de werkelijk geparkeerde tijd. Dit scheelt de automobilist soms tot wel € 2,- per parkeeractie in vergelijking met het vooraf inschatten van de parkeertijd”.

Naast deze besparing scheelt parkeren via de mobiele telefoon ook tijd. Het zoeken, lopen en betalen aan de parkeerautomaat kost gemiddeld vier minuten meer per parkeeractie dan wanneer deze per mobiele telefoon is gestart, zo bleek uit eerder onderzoek onder 1000 Nederlanders1.

Ook Tomas Novak, Commercieel Directeur Park-line, onderschrijft het gemak: “Park-line wil het betaald parkeren voor de zakelijke rijder zo gemakkelijk mogelijk maken en streeft daarbij naar een landelijke dekking. Wij zijn zeer verheugd met het besluit van de gemeente Dordrecht om de Park-line diensten ook beschikbaar te maken voor haar bewoners en bezoekers”.

Parkeercontrole
Het zonenummer dat de parkeerder dient door te geven aan Park-line of Parkmobile staat op de parkeermeters en -automaten. Voor meer informatie over de parkeerregeling van de gemeente Dordrecht kan men terecht op de website van de gemeente.

In meer dan 60 steden kan men achteraf betalen voor parkeren. Bijvoorbeeld in Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Bergen, Bergen op Zoom, Delft, Delfzijl, Den Haag, Deurne, Deventer, Diemen, Enschede, Groningen, Haarlem, Harlingen, Hengelo, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Noordwijk, Oisterwijk, Oldenzaal, Oud-Beijerland, Purmerend, Roosendaal, Rotterdam, Scheveningen, Schiedam, Uden, Utrecht, Valkenswaard, Vlaardingen, Zandvoort, Zeist, Zevenaar en Zutphen

Lees meer over:

parkeren park-line parkmobile
Deel dit bericht met je vrienden!