dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwbouw verzorgingshuis Thureborgh voorlopig in de ijskast

Nieuwbouw verzorgingshuis Thureborgh voorlopig in de ijskast

25 april 2013

DORDRECHT - Het Spectrum en Stichting Trivire stellen de nieuwbouw van verzorgingshuis Thureborgh voorlopig uit. De reden hiervan is dat de huidige politieke en maatschappelijke ontwikkelingen te onzeker zijn om een dergelijk grootschalig plan te realiseren.

De vastzittende woningmarkt, de overheidswensen om wonen en zorg meer te scheiden en mensen langer thuis te laten wonen en de noodzaak tot kostenbeheersing in de zorg, dwingen Trivire en Het Spectrum tot herbezinning. Bestuurder Jorn Nierstrasz van Het Spectrum: “De recente politieke maatregelen maken het voor ons niet vanzelfsprekend om door te gaan op de weg die we jaren geleden zijn ingeslagen. Er zijn voor zowel Het Spectrum als Trivire nog te veel zaken onzeker om een ingrijpend plan als nieuwbouw van Thureborgh door te zetten.

We beseffen overigens heel goed dat dit voor de huidige en de toekomstige bewoners, medewerkers en omwonenden een flinke domper is. Bewoners keken uit naar een nieuwe behuizing en onze medewerkers verheugden zich al op het werken in een nieuwe omgeving.”

Ruim tien jaar geleden besloten Stichting Trivire en Het Spectrum om het huidige verzorgingshuis Thureborgh, gelegen achter station Dordrecht, te vervangen. Het totale plan omvatte onder meer de sloop van het vroegere gebouw de Eik, de realisatie van De Prinsemarij aan de Nassauweg en uiteindelijk de sloop en nieuwbouw van verzorgingshuis Thureborgh zelf.

Van dit plan is een deel inmiddels uitgevoerd. Gebouw de Eik is gesloopt en in juni 2013 vindt de officiële opening plaats van De Prinsemarij waarin wonen, zorg en een intensieve wijkfunctie zijn verenigd. Over de toekomst van het huidige gebouw Thureborgh gaat Het Spectrum zich de
komende tijd buigen.

Lees meer over:

trivire spectrum thureborgh
Deel dit bericht met je vrienden!