woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

PvdA Dordrecht ondertekent petitie tegen strafbare illegaliteit

25 april 2013

DORDRECHT - De Partij van de Arbeid in Dordrecht keert zich tegen de afspraak in het coalitie-akkoord om illegaliteit in Nederland strafbaar te stellen.

De fractie stelt dat mensen zonder papieren geen criminelen zijn. "Vaak gaat het hier zelfs om mensen die in de praktijk helemaal niet terug kunnen keren naar het land van herkomst. Maar ook als dat niet het geval is, betreft het kwetsbare mensen die bescherming verdienen en geen vervolging."

Verder kan de partij niet instemmen met de afspraak omdat het 'aan de kern van de partij en de persoonlijke overtuigingen raakt'. Ook zou het in strijd zijn met verschillende internationale verdragen, en met de grondrechten van de mens.

"Wij zijn ervan overtuigd dat ook uit praktisch oogpunt de strafbaarstelling niet te verdedigen valt: de problemen rondom illegaliteit zullen juist vergroten doordat illegalen overheids- en zorginstanties zullen gaan mijden", aldus de fractie.

Inmiddels is er een petitie gestart. De PvdA Dordrecht heeft deze ondertekend. Daarnaast zal de fractie vragen stellen aan het college over de wijze waarop zij om wil gaan met illegalen.
 

Lees meer over:

PvdA coalitie-akkoord illegalen
Deel dit bericht met je vrienden!