woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

All4Work4All start op 1 mei in de Drechtsteden

23 april 2013

DRECHTSTEDEN - Op 1 mei start in de Drechtsteden een nieuw initiatief onder de naam All4Work4All, de nieuwe weg naar werk. Via werkervaringsplaatsen bij werkgevers of het goede doel worden werkzoekenden geschoold, doen zij meer of andere werkervaring op of vinden zelfs een vaste baan.

De aanmeldingen vinden plaats via een digitaal platform, maar het proces wordt bewaakt en begeleid door Stichting All4Work4All. Een werkzoekende vraagt via de site of per e-mail een inlogcode aan, waarmee hij een profiel aanmaakt op de website. Dit profiel wordt gematcht aan een beschikbare werkervaringsplaats. De werkzoekende wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Als de kandidaat geschikt wordt bevonden, gaat hij gedurende twee tot drie maanden aan de slag binnen de werkervaringsplaats. Wekelijks wordt er over het verloop gerapporteerd. Via dit rapportagesysteem kan de werkzoekende zich op positieve wijze onderscheiden. Voor wie All4Work4All is een systeem dat alle werkzoekenden (ongeacht leeftijd, ervaring, opleiding of achtergrond) de mogelijkheid biedt om deel te nemen. Via uitkerende instanties kan dit zelfs met behoud van uitkering.

Het voordeel van dit systeem voor de werkzoekende is dat hij (andere) ervaringen opdoet, uit zijn sociaal isolement komt en zijn kans op een vaste aanstelling vergroot. Het voordeel voor de werkgever is een besparing op werving- en loonkosten, subsidiemogelijkheden en de mogelijkheid om aan zijn mvo-doelstellingen te voldoen. Het goede doel is gebaat bij de inzet van extra vrijwilligers.

Meer informatie is te vinden op: www.all4work4all.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!