vrijdag 18 juni 2021

Alles over Dordrecht

SC Emma 7x7 kampioen voorjaarscompetitie

23 april 2013

DORDRECHT - Het 7x7 35/45+ voetbal wordt steeds populairder. Bij de Nederlandse amateurvoetbalclubs groeit het aantal geïnteresseerden in deze tak van sport gestaag.

Geen pijlsnelle aanvallers op roze schoenen en verdedigers die spelen op buitenspel, maar gewoon lekker een potje voetballen met leeftijdgenoten. Dat is Continental 7x7 35/45+ voetbal.

Veel voetballers in de leeftijdscategorie 35-45 jaar stoppen met voetbal. Dat is jammer want niets is leuker dan met je vrienden een potje te ballen, de kleedkamerhumor te beleven en na de wedstrijd gezellig na te praten in de kantine.

Liefhebbers op leeftijd

Bij het reguliere voetbal staat elk weekend een wedstrijd op het programma van tweemaal 45 minuten. Voor veel spelers boven de 35 jaar is dit om praktische of fysieke redenen geen optie. Toch wil de KNVB ook deze voetballiefhebbers de mogelijkheid geven om hun favoriete sport te (blijven) beoefenen.

Alle deelnemers moeten minimaal 35 jaar oud zijn. Topfitte 45-plussers mogen uiteraard deelnemen aan de 35+ categorie. Omgekeerd is dispensatie niet toegestaan.

7 tegen 7 op een half veld

Voor de 35/45+ variant zijn de regels en omstandigheden aangepast. Zo wordt er gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die twintig jaar jonger zijn? Dat behoort dus tot het verleden. Wij voetballen 1x 20 minuten.

Voorjaarsreeks 2013 in volle gang
Op 22 maart ging in totaal 75 35/45+ teams het veld op. Op deze vrijdagavond startte de Voorjaarsreeks 2013 van de KNVB West II. Emma speelt in de competitie met LRC uit Leerdam, SC Everstein en Sliedrecht.

Deze voetbalvorm kent een reeks van vier speelavonden op vrijdagavonden in het voorjaar. Een vereniging is tijdens de reeks (minimaal) eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Het uitgangspunt van deze opzet is te zorgen voor een regionale indeling om zodoende de reisafstanden te beperken.

De winnaars van deze voorrondes plaatsen zich voor één van de zes districtsfinales. De winnaars hiervan kwalificeren zich voor de landelijke finale in Zeist.

Totnutoe won SC Emma alle wedstrijden. LRC, SC Everstein en Sliedrecht werden allen verslagen. De ploeg uit Dordrecht is hierdoor al kampioen.
De laatste ronde wordt gespeeld op vrijdag 3 mei bij Sliedrecht, het kampioenschap kan Emma niet meer ontgaan. De jongens zijn er wel op gebrand om ongeslagen kampioen te worden. Na afloop wordt door de KNVB de kampioensschaal uitgereikt aan de aanvoerder van Emma.

Lees meer over:

kampioen voetbal sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!