woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Wecycle en Zuid-Holland pakken e-waste na Koninginnedag aan

23 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - 53 Zuid-Hollandse gemeenten doen mee met landelijke inzamelactie.

Na de Vrijmarkt belanden veel onverkochte elektrische apparaten in de vuilnisbak. Daarom roept Wecycle samen met 53 Zuid-Hollandse gemeenten iedereen op om na Koninginnedag elektrische apparaten in te leveren bij de gemeentelijke milieustraat. Snelle inleveraars krijgen een tas cadeau. 
 
Wecycle wil hiermee de bekendheid van de milieustraat als inleverpunt voor e-waste verhogen en het weggooien van afgedankte apparaten tegengaan.
 
In Zuid-Holland doen de volgende gemeenten mee:
Alblasserdam, Albrandswaard, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Binnenmaas, Bodegraven-Reeuwijk, Boskoop, Brielle, Cromstrijen, Delft, Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Korendijk, Lansingerland, Leerdam, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Midden-Delfland, Molenwaard, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oud-Beijerland, Ouderkerk, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Schoonhoven, s-Gravenhage, Sliedrecht, Spijkenisse, Strijen, Teylingen, Vlaardingen, Vlist, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zuidplas.
 
De Vrijmarkt op Koninginnedag is voor veel mensen het moment om gebruikte spullen te verkopen. Onverkochte elektrische apparaten belanden daarna vaak in de vuilnisbak. Per jaar gooien we 35 miljoen kilo aan met name kleine apparaten en spaarlampen weg. Zonde, want dan kunnen ze niet gerecycled worden. Door recycling worden grondstoffen behouden en schadelijke stoffen komen niet in de natuur terecht.
 
Samen met 256 Nederlandse gemeenten voert Wecycle daarom deze week campagne met een TV-spot en advertenties in huis-aan-huisbladen. Veel gemeenten roepen daarnaast in hun eigen communicatie inwoners op mee te doen met de inzamelactie.
 
Recyclen doen we samen met gemeenten
Wecycle nodigde alle gemeenten in Nederland uit om gratis mee te doen. Maar liefst 256 gemeenten zijn deze samenwerking aangegaan. De deelnemende gemeenten ontvingen per milieustraat 100 tassen en 500 kanskaarten om uit te delen en ondersteuning om hun communicatie rond de actie vorm en inhoud te geven.
 
Deze inzamelactie is een van de voordelen die de samenwerking met Wecycle biedt voor gemeenten. Elke gemeente kan zich kosteloos aansluiten. In 2013 zijn 407 gemeenten partner aangesloten bij Wecycle. Zij zijn verzekerd van optimale recycling van alle e-waste, ontvangen een dekkende kostenvergoeding en ontvangen jaarlijks een transparante rapportage over de resultaten. Tevens kunnen zij gratis advies inwinnen om de inzamelresultaten te verbeteren.
 
Foto: Wecycle

Lees meer over:

vrijmarkt gemeenten inzamelactie
Deel dit bericht met je vrienden!