woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Stedenspecial van Dordrecht vanaf 25 april bij INTREE / VVV (Spuiboulevard) verkrijgbaar

21 april 2013

DORDRECHT  -  (persbericht) National Geographic Magazine heeft een stedenspecial gemaakt over Dordrecht. Dordrecht is hiermee de eerste stad in Nederland waarvoor een dergelijke speciale uitgave wordt gemaakt. De uitgave, met 36 pagina's, verschijnt 25 april en wordt meegestuurd naar alle abonnees van National Geographic in Nederland en Vlaanderen.

De realisatie van de special is een uniek samenwerkingsproject tussen National Geographic en Dordrecht Marketing. Ook National Geographic herkent de (natuur)historische waarde van de stad en heeft de special opgebouwd met de volgende thema's; "Het levende verleden van Dordrecht", "Oude Ambachten en nieuwe kunsten" en "De Biesbosch en de strijd met het water".

De tekst van de special is van de hand van de journaliste Maartje de Gruyter, die vaker voor National Geographic schrijft en lang aan het maandblad Quest was verbonden. De fotografie is van de hand van topfotograaf Ton Koene, die onder meer voor de Volkskrant en de VPRO werkte en bekendheid verwierf met reportages uit Afghanistan. De ervaring van hen beiden was dat inwoners van de stad die zij gesproken hebben zeer betrokken zijn bij de stad en er met hart en ziel over vertellen.

Aart Aarsbergen, hoofdredacteur van de Nederlandstalige editie van National Geographic, is goed te spreken over de samenwerking. "Het resultaat mag er zijn: een extra bijlage bij ons meinummer, tevens los verkrijgbaar, die inzicht geeft in de bijzondere aard van Dordrecht als historische en tegelijkertijd levende cultuurstad."

Dordrecht Marketing is zeer verheugd met deze special die een geweldige bijdrage levert aan de verbetering van het imago van de stad. Gerben Baaij, directeur Dordrecht Marketing: "Het heeft ons zeer verheugd dat National Geographic samen met ons deze special wilde ontwikkelen. National Geographic is een zeer sterk merk en dat het blad deze onafhankelijke productie heeft gemaakt bevestigt wat Dordrecht Marketing vaak zegt. De stad is veel mooier dan veel mensen weten en veel bijzonderder dan veel inwoners zich realiseren."

Geinteresseerden die geen abonnement hebben op National Geographic kunnen de special afhalen bij intree Dordrecht I VVV (Spuiboulevard 99, te Dordrecht) of een mail met adresgegevens.

Lees meer over:

intree stedenspecial
Deel dit bericht met je vrienden!