dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Stadsbeiaardier van Dordrecht speelt op het IJ voor Koning en Koningin

Stadsbeiaardier van Dordrecht speelt op het IJ voor Koning en Koningin

21 april 2013

DORDRECHT -  De Stadsbeiaardier van Dordrecht en van de Grote Kerk, Boudewijn Zwart, bespeelt  een mobiel carillon op 30 april de koningsvaart.  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima maken op het IJ in Amsterdam na de inhuldiging. Boudewijn Zwart zal met het instrument op een ponton zitten, dat meevaart met de vaartuigen rond het koninklijk paar. Dordrecht krijgt van het programma in Amsterdam – van Nederlandse volks- en kinderliedjes maar ook liederen uit de 16e eeuw – ook een voorproefje.

Op maandagavond 29 april is er een speciaal beiaard-concert van de toren van de Grote Kerk ter inleiding van de interkerkelijke troonswisselingdienst, die om 19.55 uur begint met een welkomstwoord namens de Raad van Kerken. Na stilte en de acht slagen van de klok van de Grote komen vijf voorgangers/pastores op voor de bijzondere vespers.
 

Zie ook:

Lees meer over:

boudewijn zwart
Deel dit bericht met je vrienden!