woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht kleurt zeker vanaf 26 april steeds meer Oranje

19 april 2013

DORDRECHT -  Op weg naar 30 april als historische dag van de troonswisseling kleurt Dordrecht ook steeds meer oranje. In de Grote Kerk zijn er vanaf 20 april regelmatig uitvoeringen of bijzondere diensten, die alles met 30 april te maken hebben.

Ook in de stad is 30 april dankzij de gemeente en het Centraal Oranjedag comite onder voorzitterschap van Henk Bax al snel zichtbaar.

Een bericht over 26 april van de gemeente:

Vrijdag 26 april staat al helemaal in het teken van Koninginnedag. Vanaf 8.30 uur beginnen de Koningsspelen. De collegeleden zullen verschillende scholen bezoeken. Ruim 10.000 kinderen uit Dordrecht doen mee aan deze feestelijke dag.

Vanaf 10.00 uur vindt de Lintjesregen plaats in de Grote Kerk van Dordrecht. De pers ontvangt hiervoor een persbericht onder embargo op donderdag 25 april.

Om 13.30 uur reikt burgemeester A.A.M. Brok voor de tweede keer het Jongerenlintje uit in de het Stadhuis van Dordrecht.

Tot zover de gemeente.Het jongerenlintje is een idee van VVD-raadslid Marc Bevers.

Ook op maandag 29 april en dinsdag 30 april zijn er veel oranje activiteiten. De gedecoreerden worden voor de eerste keer ontvangen in het Dordrechts Museum. De bijeenkomst rond burgemeester Arno Brok begint om half elf en is alleen voor koninklijk genodigden en hun partner.

De komende week staat alles in de bekende Dordtse bladen zoals Stem van Dordt en Dordt Centraal. Dordtenaar van de week is in de Stem van Dordt een prominent lid van het Centraal Oranjedag comité: secretaris Ron Kroon.. Ook AD De Dordtenaar kleurt uitgebreid mee.  Komende week ook veel informatie op de website van het Dordtse comnité. Uiteraard weet het bestuur ook alles:

Dordrecht heeft een "hoofdbestuur" dat, in samenwerking met diverse vrijwilligers, allerlei activiteiten organiseert.

Dit bestuur bestaat uit de volgende personen:

Henk Bax  Voorzitter
André Tempelaar Bestuurslid / Vice Voorzitter (regeling muziek in de wijken e.v.)
Frank de Buck Penningmeester
Ron Kroon Secretaris
Joop Makkelie Bestuurslid (algemene voorzieningen)
Theo Berendsen Bestuurslid
   

 

Deel dit bericht met je vrienden!