woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Feest op plek waar in 1877 Vincent van Gogh eens woonde in Dordrecht

19 april 2013

DORDRECHT - Op de plek waar in 1877 Vincent van Gogh bij grutter Rijken op kamer woonde, is er woensdag aanstaande een feest. Aan het begin van de zijstraat van de Groenmarkt verwijs een steen naar dat historische feest. In brieven van Vincen aan zijn broer Theo wordt Dordrecht in relatie tot het gebied tegenover het Scheffersplein ook genoemd.

De gemeente bericht over deze activiteit:

Het gebied Tolbrugkamp, de speeltuin en het terras van Den Witten Haen zijn vernieuwd en worden geopend door wethouder Bert van de Burgt op 24 april a.s. om 15.00 uur. Een door de bewoners ingediende wijkwens is door gemeente gehonoreerd en in overleg met een aantal instanties, waaronder Trivire, Philadelphia, het Hof van Rijnland en de gemeente, is gewerkt aan de aanpak van de leefbaarheid. Met als resultaat een groene oase in de binnenstad! De bijeenkomst vindt plaats op het terras (aan de achterzijde) van Den Witten Haen, Groenmarkt 19-B in Dordrecht.

Tot zover de gemeente.

Het terras draagt de naam JOHANNATERRAS en is in beheer bij lunchroom den Witten Haen, dat eerder de Stoopzaal en de Gijs van Aardennezaal opende. Vanaf drie uur zijn er allerllei feestelijkheden gedragen door de buurt en organisaties die in de buurt achter de voormalige Kamer van Koophandel werken. Fred Bergwerff, eens de bekende opbouwwerker van de Driesprong en de Vogelbuurt, is één van de aanjagers in de buurt. De schaakclubvan de buurt, de Willige dame, laat zich natuurlijk ook zien, want poffertjessalon Visser is een onderdeel van het gebied.

Lees meer over:

wethouder Vincent van Gogh
Deel dit bericht met je vrienden!