dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Bart van Dulmen draagt 't RAMSJGAT over in Dordrecht aan Remco Rouw

Bart van Dulmen draagt 't RAMSJGAT over in Dordrecht aan Remco Rouw

19 april 2013

DORDRECHT – Het zogeheten modern antiquariaat ’t RAMSJGAT wordt overgenomen door Remco Rouw. Bart van Duimen laat dit als eigenaar weten . De verandering aan de Voorstraat 235 in Dordrecht is zichtbaar op zaterdag 4 mei. ,,Ik besloot vorig jaar te stoppen toen mijn boek uitkwam . In Remco Rouw heb ik een goede opvolger gevonden. Hij werkt al dertien jaar in het boekenvak.” Zowel in de Bengel als in ’t RAMSJGAT is Remco al een bekende.

Bart van Dulmen is een bekende Dordtenaar, die ook een rol heeft gespeeld in het slagen van de boekenmarkt in Dordrecht, na Deventer de bekendste in het land.  Hij is daarvoor ook onderscheiden door de gemeente. De burgemeester - Arno Brok - nam vorig jaar zijn levensverhaal aan, dat Bart te boek had gesteld.

De Bengel - in 1969 - was een nieuwe formule die hij mee vorm gaf. Daarom zegt hij bij zijn afscieid: ,,Er gaat weer iets veranderen in het Dordtse boekenwereldje".

Marijke Pijnappels, de rec htrerhand van Bart, stopt overigens ook aan de Voorstraat. Tot en met zondag 28 april kan ze gedag worden gezegd in de winkel, aldus Bart van Dulmen.

Lees meer over:

bart van dulmen remco rouw
Deel dit bericht met je vrienden!