Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Leerlingen brengen Da Vinci’s Duurzame Droom tot leven'
19apr 2013

Leerlingen brengen Da Vinci’s Duurzame Droom tot leven

DORDRECHT -  Een moestuin op het dak van de Duurzaamheidsfabriek. Schoenen, vloeren en trappen die stroom opleveren of  duurzame containerwoningen. Het is slechts een greep uit de vele, duurzame, producten die de 70 MBO-leerlingen van het Da Vinci College bedacht hebben.  Op donderdag 17 april presenteerden zij in een slotbijeenkomst hun meest creatieve ideeën aan een kritische vakjury bij Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Da Vinci’s Duurzame Droom is een nieuw samenwerkingsverband tussen het Da Vinci College en Weizigt. Doel is studenten te interesseren voor duurzaamheid. De duurzame sector groeit sterk en er ontstaan steeds meer banen in dit vakgebied. De studenten kregen naast inspirerende lezingen en excursies ook de opdracht mee een duurzaam product te ontwikkelen.

Een jury bestaande uit Louise Bergenhenegouwen (directeur Duurzaamheidscentrum Weizigt), Rob de Vrind (duurzaamheidscoördinator) en Rob de Saint Aulaire (sectormanager Da Vinci College) kozen uiteindelijk een speciale app tot het meest inventieve en duurzame product. De app geeft leerlingen de mogelijkheid in te checken op school, roosterwijzigingen te bekijken op de smartphone en zich ziek te melden. Deze app zou alle schoolpasjes vervangen en daardoor ervoor zorgen dat er bijna 10.000 plastic pasjes minder gemaakt hoeven te worden en veel papier bespaard worden. Bovendien was deze app minder fraudegevoelig gaven de leerlingen aan. Een pasje kan je aan elkaar geven om toch net te doen of iemand op school ingecheckt heeft, een telefoon geef je niet zomaar aan je vriendin mee, aldus de leerlingen.

De studenten hadden samenwerking gezocht met leerlingen van de ICTopleiding en de app ook echt gemaakt. De trotse winnaars mogen binnenkort van een geheel verzorgd diner bij restaurant Villa Augustus in Dordrecht gaan genieten.

 Deel dit bericht met je vrienden!