woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse scholiere finalist in Nationale Voorleeswedstrijd

17 april 2013

DORDRECHT - De spannende provinciale finales van De Nationale Voorleeswedstrijd komen er weer aan. Wie zal de voorleeskampioen van Zuid-Holland worden? Tessa de Boer, leerling van de Staten-School, is één van de finalisten.

De provinciale finale van Zuid-Holland wordt gehouden op 24 april aanstaande. Deze finale vindt plaats in Bibliotheektheater in Rotterdam en begint om 14.00 uur. De organisatie is in handen van ProBiblio Noord- en Zuid-Holland.

In totaal zullen twaalf kinderen uit de groepen 7 of 8 van diverse basisscholen uit de provincie Zuid-Holland strijden om de titel ‘Provinciale voorleeskampioen 2013’. De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde.

Tevens mag de winnaar op woensdag 29 mei 2013 het opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswed­strijd, die wordt gehouden in Muziekcentrum Vredenburg, locatie Leidsche Rijn in Utrecht. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2013’ noemen.

Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2013 een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Finalisten Zuid-Holland

Tessa de Boer Staten-School (Dordrecht)
Lydia Verhoef Basisschool De Carrousel (Gouda)
Sophie Hulstman Basisschool De Vlinderboom (Pijnacker)
Gina Engels Maerten van den Veldeschool (Leidschendam)
Massimo Savans Basisschool De Baanbreker (Zoetermeer)
Imaan Oppier Basisschool De Piramide (Ridderkerk)
Yasmina Zeribi Basisschool Hilmare (Hillegom)
Alyssa van Maris Basisschool Antonium (Voorhout)
Noemi Hoogendijk Basisschool De Rank (Spijkenisse)
Emma Kleij Basisschool Het Overbos (Oostvoorne)
Tycho Jesse den Hartog Basisschool Sint Willibrordus (Schiedam)
Laura Razenberg Basisschool Het Middelpunt (Rotterdam)

Dit jaar hebben maar liefst 3.566 scholen hun schoolkampioen aangemeld. Deze leerlingen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, mogen zich schoolkampioen noemen. In de provin­cie Zuid-Holland waren dit 473 kinderen.

Jubileumjaar De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de twintigste keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via onze website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Jaar van het Voorlezen
De Nationale Voorleeswedstrijd jubileert maar ook  De Nationale Voorleesdagen (10 jaar), BoekStart (5 jaar) en Stichting Lezen (25 jaar) vieren een jubileum. Aanleiding genoeg om 2013 uit te roepen  tot Jaar van het Voorlezen. Twaalf maanden lang wordt er  van alles georganiseerd rondom voorlezen en worden de bestaande campagnes extra feestelijk aangekleed. Kijk voor meer informatie op www.jaarvanhetvoorlezen.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!